To je to što me zanima!

'Tko ne bi volio gledati 10 kg težeg Miočića protiv Ngannoua?

Ja sigurno bih, a znam da biste i vi. Tko je još ostao? Ciryl Gane? Alexander Volkov? Naravno, ali ovo nije laka kategorija u kojoj vas poraz sroza na dno ljestvice. Miočić je i dalje relevantno ime, rekao je Helwani
Vidi originalni članak

Proteklo je nešto više od mjesec dana od borbe u kojoj je Francis Ngannou nokautirao Stipu Miočića i oduzeo mu titulu UFC-ovog teškaškog prvaka. Nakon poraza hrvatskog Amerikanca puno se pričalo o njegovom odlasku u mirovinu, no to se ipak nije dogodilo. Stipe je najavio povratak na vrh s većom mišićnom masom.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kamerunski 'Predator' trebao se, po najavama Dane Whitea, boriti s debitantom u teškoj kategoriji Jonom Jonesom, ali zapelo je u pregovorima kada je 'Bones' iznio vrtoglavu cifru svog ulaska u oktogon. 'Bones' je tražio sigurnih 30 milijuna na što mu je čelni čovjek UFC-a poručio da "to ne funkcionira tako", već da honorarac ovisi o broju prodanih PPV-ova (pay-per view). 

Jones je negodovao, pa je na njegovo mjesto uskočio Derrick Lewis. Lokacija i datum borbe još nisu poznati budući da još nije pao službeni dogovor, a navodno je prvak taj kojeg se čeka.

LEWIS USKAČE Ništa od borbe Jones-Ngannou: 'Bones' traži 30 milijuna dolara

Lewisu su, složit ćete se sa mnom, šanse protiv Ngannoua 'kao piletu kod mesara', a što potom slijedi u 'kraljevskoj diviziji' prokomentirao je na ESPN-u najpoznatiji svjetski MMA novinar Ariel Helwani.

- Hajdemo reći da je Lewis idući za Ngannoua. Nakon toga će UFC bez ikakve sumnje pokušati dogovoriti borbu s Jonesom. Bilo bi glupo da barem ne pokušaju, bez obzira na tijek dosadašnjih pregovora. Ali što nakon toga? Što ako Ngannou pobijedi u oba meča? Onda će Miočić, koji će se sigurno morati barem jednom boriti i pritom upisati pobjedu, imati jako snažne argumente za treći susret s Ngannouom. Da je kojim slučajem 2-0 za prvaka, onda nikako, ali to nije slučaj. Oni su na 1-1 - započeo je Ariel pa dodao:

BRANIO SUCA Ngannou se prisjetio trenutka iz borbe protiv Miočića: Tad sam mislio da nešto pogrešno radim

- Zar mi želite reći da ne biste htjeli vidjeti desetak kilograma težeg Miočića kako posljednji put ide na Ngannoua? Ja sigurno bih, a znam da biste i vi. Tko je još ostao? Ciryl Gane? Alexander Volkov? Naravno, ali ovo nije laka kategorija u kojoj vas poraz sroza na dno ljestvice. Miočić je i dalje veliko, relevantno ime i bilo bi vrlo lako prodati njegov posljednji napad na titulu. Naravno, nekoliko se stvari treba poklopiti. Ovo je lud sport, ali ako pogledate tko je još u kombinacijama i ako se stvari poklope, Miočić bi se sigurno do idućeg ljeta mogao boriti za pojas. Događale su se i luđe stvari - dodao je i zaključio Helwani.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Ariel Helwani (@arielhelwani)

ŽELI VRATITI POJAS Stipe želi revanš s Ngannouom: 'Sljedeći put ću biti puno teži'

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Trump Jong Un 04.05.2021.

    Lewisu nagrada za izvedbu večeri, pa niko ne može cijeli meč obletavati oko suparnika i ne uputiti ni jedan udarac, to je ta vještina koju Dana traži 🤣

  • 03.05.2021.

    Poslije onoga kako si prošao zadnji put, možda bi ti bilo pametnije da se povučeš u mirovinu. Ipak su te sitigle godine. Budimo realni. Pogledaj istini u oči.

  • Nogalo- 03.05.2021.

    Može biti i 20 kg teži, ako će "raditi" kao u zadnjem meču - nula bodova. Ngannou je puno napredovao, taktički, iskustveno. A Stipe je ostao na razini na kojoj je bio. U takvim uvjetima ne možeš samo skakutati u mjestu i čekati da protivnik padne od umora, sam od sebe. Stipe je malo do ništa pokazao u prošlom meču. Znam boli, i mene boli istina. Ali je tako.

Komentiraj...
Vidi sve komentare