To je to što me zanima!

To se zove multitalent: Igrao za rukometnu reprezentaciju, a sada će malo i za - nogometnu

Multitalentirani Hilmar Leon Jakobsen postao je reprezentativac svoje države u nogometu nakon što je već ranije branio boje Farskih Otoka kao član rukometne reprezentacije
Vidi originalni članak

Hilmar Leon Jakobsen (23) sportaš je s Farskih Otoka, jednog od najizoliranijih otoka u Europi. Tamo gdje je više ovaca nego ljudi istaknuo se multitalentirani sportaš koji je postao reprezentativac svoje države u rukometu i nogometu. 

U siječnju ove godine Jakobsen je nastupio posljednji put u sastavu rukometaša na kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2021. godine. Farski Otoci tada su odigrali posljednju utakmicu protiv Luksemburga (24-22), prije nego što su zbog pandemije korona virusa odgođena sva sportska događanja. 

UOČI ŠVEDSKE Nakon zaraženog Vide: 'Vatreni' se moraju još jednom testirati

Pored rukometne karijere Jakobsen je započeo i nogometnu te ove sezone igra na poziciji napadača za Havnar Bóltfelag. U 17 odigranih utakmica zabio je 12 golova i zabilježio je šest asistencija. 

- Ovo mi je bio san. Bilo je zabavno igrati rukomet, ali uvijek mi je bio san igrati nogomet - rekao je prilikom potpisa za najtrofejniji klub Farskih Otoka -  države od 50.000 stanovnika.

SUIGRAČI U WOLFSBURGU Brekalo: Glavom nisam zabio od kadeta. Pongračić: To od njega nisam vidio ni na treninzima...

U srijedu je za nogometnu reprezentaciju debitirao protiv Litve u prijateljskoj utakmici. Farski Otoci poraženi su od Litve 2-1, a svestrani Jakobsen odigrao je cijelu utakmicu i dobio žuti karton u 13. minuti.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare