Obavijesti

Sport

Komentari 4

Nakon zaraženog Vide: 'Vatreni' se moraju još jednom testirati

Nakon zaraženog Vide: 'Vatreni' se moraju još jednom testirati

Uefin protokol postoji upravo iz razloga kako bi zaštitio igrače, klubove/reprezentacije i natjecanja, jer se poštivanjem njegovih odredbi izbjegava nužnost odlaska u samoizolaciju, rekli su iz HNS-a...

VIDEO

Što će biti s utakmicom protiv Švedske? Zapitali su se mnogi nakon što je Domagoj Vida nakon remija Hrvatske i Turske (3-3) doznao da je pozitivan na korona virus. No straha nema, susret u Stockholmu će se sigurno igrati.

Pokretanje videa...

Dalić nakon Turske 02:51

Uefa je prije nekoliko mjeseci objavila protokol za koronu. Profesionalni nogometaši testiranja moraju odraditi dva dana prije europskih ili reprezentativnih utakmica i tko je pozitivan - mora biti odvojen od ostatka momčadi. Vida je na testu prije utakmice bio negativan kao i svi ostali igrači, a nakon utakmice je na novom testu uoči utakmice protiv Švedske jedini bio pozitivan.

International Friendly - Turkey v Croatia

I zaražen je igrao protiv Turaka, a kako bi se to izbjeglo, hrvatski nogometaši će u petak odraditi još jedno testiranje iz predostrožnosti.

- Nakon jučerašnjeg pozitivnog nalaza na SARS-CoV-2 reprezentativca Domagoja Vide, liječnička služba hrvatske reprezentacije je u dogovoru s kolegama iz Švedske donijela odluku da u petak 13. studenoga bude odrađeno dodatno testiranje reprezentativaca i stožera, radi predostrožnosti uoči utakmice sa Švedskom, imajući u vidu da je iduće redovno testiranje predviđeno u nedjelju. HNS još jednom naglašava da hrvatska reprezentacija poštuje sve odredbe Uefinog Return to Play protokola koji ne predviđa izolaciju cijele momčadi zbog jednog ili više pozitivnih slučajeva. Pritom se poštuju i sve odredbe lokalnih vlasti (u ovom slučaju prvo turskih, potom i švedskih), kao i odluke lokalnih epidemiologa - objavili su iz HNS-a pa nastavili:

- Uefin protokol postoji upravo iz razloga kako bi zaštitio igrače, klubove/reprezentacije i natjecanja, jer se poštivanjem njegovih odredbi izbjegava nužnost odlaska u samoizolaciju drugih pojedinaca u slučaju pozitivnog nalaza. Podsjećamo da je tijekom rujanskog okupljanja pozitivan na SARS-CoV-2 bio kondicijski trener Luka Milanović te da su hrvatski epidemiolozi procijenili da, zbog poštivanja svih mjera, nije potrebna samoizolacija drugih članova stožera ili igrača. Istu odluku donijeli su turski epidemiolozi u slučaju Domagoja Vide. Vrijedno je spomenuti i da je rizik prijenosa virusa tijekom nogometne utakmice s jedne momčadi na drugu minimalan, ako ne i nepostojeći, s obzirom da u više od 600 odigranih utakmica u Uefinim natjecanjima nije zabilježen slučaj prijenosa virusa tijekom utakmice - rekli su iz HNS-a.

Straha nema, naši nogometaši su već u Stockholmu i utakmica će se gotovo sigurno odigrati. Utakmica se igra od 20 sati i 45 minuta na Friends Areni u Stockholmu, a reprezentaciji će se priključiti Bruno Petković Dominik Livaković

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani