To je to što me zanima!

Tolić se ispričao nakon velikog promašaja, a sportski direktor ga 'prekrižio': Neće opet igrati

Što da vam kažem? Privatizirao si je utakmicu. Ne mogu razumjeti da se netko postavi iznad kluba, trenera i svega. Nikada neću to razumjeti, rekao je o Toliću sportski direktor Maribora
Vidi originalni članak

Sati prolaze, ali osjećaji se ne mijenjaju. To su najbolniji trenuci u nogometu. Zbog moje nesmotrenosti smo ostali bez trofeja. Ispričavam se zbog neodgovornog ponašanja, započeo je nakon poraza u finalu Slovenskog kupa igrač Dinama na posudbi u Mariboru Marko Tolić (26).

IZGUBILI FINALE KUPA Krznar kritizirao dinamovca: Neodgovorno je izveo penal!

Podsjetimo, Tolić je pri rezultatu 0-0 u 11. minuti sudačke nadoknade imao priliku zabiti za veliko slavlje Maribora i donijeti im trofej, ali se odlučio na 'Panenku'. Na to je bio spreman golman Olimpije Matevž Vidovšek (23) koji je obranio njegov udarac. Penal možete pogledati OVDJE.

- Neprihvatljiv je potez koji sam napravio odlukom da izvedem jedanaesterac na ovakav način. Nadasve nedopustivo suigračima, stručnoj upravi, cijelom klubu i navijačima koji su nas u tolikom broju pratili u Celju, te svima koji su nas bodrili doma, svakodnevno uz ljubičasti puls gledajući televizijski prijenos ili uživo - objavio je Tolić.

Da bi stvari bile još gore, Olimpija je u produžecima povela, a nakon što su nogometaši Maribora izjednačili, u 131. minuti zabili su nogometaši momčadi iz Ljubljane za 2-1 i tako uzeli trofej. 

OLIMPIJI DVOSTRUKA KRUNA VIDEO Golman ulovio panenku Toliću u 101. minuti finala kupa, Damir Krznar uletio na travnjak

- Što ljudima znači NK Maribor dobro sam upoznao od 26. kolovoza prošle godine, kada sam prešao prag Ljudskog vrta. Radovao sam se svakoj pobjedi, svakom uspjehu momčadi i trudio se dati svoj udio koliko sam mogao u vidu golova, asistencija ili ispunjavanja postavljenih zadataka na terenu. Tužno je što sam se doveo u poziciju da će se mojih 9 mjeseci u Mariboru sada suditi kroz ovaj promašeni jedanaesterac. Ali greška je isključivo na mojoj strani. Donio sam pogrešnu odluku, moram prihvatiti odgovornost za neprihvatljiv postupak i posljedice. Zahvaljujem navijačima koji mi šalju poruke podrške, ali shvaćam da se dogodilo nešto što se nije smjelo dogoditi i znam da si neću oprostiti subotnji nepromišljeni potez. Nikada! - zaključio je Tolić.

Ali ta mu isprika nije pomogla. Naime, sportski direktor Maribora Marko Šuler ga je 'otpisao'.

- Što da vam kažem? Privatizirao si je utakmicu. Ne mogu razumjeti da se netko postavi iznad kluba, trenera i svega. Nikada neću to razumjeti. Da u dvoboju s tako veliki ulogom tako reagiraš i staviš sve na kocku, to je nepojmljivo. Ne vidim da će opet igrati u dresu Maribora! Žao mi je. Iz poštovanja prema navijačima, ali to je bilo i nepoštovanje prema protivniku - objasnio je Šuler za portal 'Ekipa24' pa se kasnije 'ispravio':

- Marko će biti interno sankcioniran, ali nakon pomnog razmatranja ne želimo utjecati na njegovu sportsku karijeru. Kako dalje ovisit će o njemu i treneru. Ono o čemu sam jutros razmišljao, neće se dogoditi.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • simplicije23 08.05.2023.

    iq is problem ...

  • Lucifer21 08.05.2023.

    Ovo je bilo dodavanje a ne pucanje

  • mislim 08.05.2023.

    Zato nisi u Dinamu na svakoj utakmici moraš biti sto posto nema mjesta nonšalanci pogotovo kad si u prilici rješit utakmicu jer nisi sam pa možeš odlučivat samo za sebe

Komentiraj...
Vidi sve komentare