Obavijesti

Sport

Komentari 32

Tolić se ispričao nakon velikog promašaja, a sportski direktor ga 'prekrižio': Neće opet igrati

Tolić se ispričao nakon velikog promašaja, a sportski direktor ga 'prekrižio': Neće opet igrati

Što da vam kažem? Privatizirao si je utakmicu. Ne mogu razumjeti da se netko postavi iznad kluba, trenera i svega. Nikada neću to razumjeti, rekao je o Toliću sportski direktor Maribora

VIDEO

Sati prolaze, ali osjećaji se ne mijenjaju. To su najbolniji trenuci u nogometu. Zbog moje nesmotrenosti smo ostali bez trofeja. Ispričavam se zbog neodgovornog ponašanja, započeo je nakon poraza u finalu Slovenskog kupa igrač Dinama na posudbi u Mariboru Marko Tolić (26).

Krznar kritizirao dinamovca: Neodgovorno je izveo penal!
Krznar kritizirao dinamovca: Neodgovorno je izveo penal!

Podsjetimo, Tolić je pri rezultatu 0-0 u 11. minuti sudačke nadoknade imao priliku zabiti za veliko slavlje Maribora i donijeti im trofej, ali se odlučio na 'Panenku'. Na to je bio spreman golman Olimpije Matevž Vidovšek (23) koji je obranio njegov udarac. Penal možete pogledati OVDJE.

Zagreb: Dinamo protiv Šibenika u 36. kolu Prve HNL

- Neprihvatljiv je potez koji sam napravio odlukom da izvedem jedanaesterac na ovakav način. Nadasve nedopustivo suigračima, stručnoj upravi, cijelom klubu i navijačima koji su nas u tolikom broju pratili u Celju, te svima koji su nas bodrili doma, svakodnevno uz ljubičasti puls gledajući televizijski prijenos ili uživo - objavio je Tolić.

Da bi stvari bile još gore, Olimpija je u produžecima povela, a nakon što su nogometaši Maribora izjednačili, u 131. minuti zabili su nogometaši momčadi iz Ljubljane za 2-1 i tako uzeli trofej. 

VIDEO Golman ulovio panenku Toliću u 101. minuti finala kupa, Damir Krznar uletio na travnjak
VIDEO Golman ulovio panenku Toliću u 101. minuti finala kupa, Damir Krznar uletio na travnjak

- Što ljudima znači NK Maribor dobro sam upoznao od 26. kolovoza prošle godine, kada sam prešao prag Ljudskog vrta. Radovao sam se svakoj pobjedi, svakom uspjehu momčadi i trudio se dati svoj udio koliko sam mogao u vidu golova, asistencija ili ispunjavanja postavljenih zadataka na terenu. Tužno je što sam se doveo u poziciju da će se mojih 9 mjeseci u Mariboru sada suditi kroz ovaj promašeni jedanaesterac. Ali greška je isključivo na mojoj strani. Donio sam pogrešnu odluku, moram prihvatiti odgovornost za neprihvatljiv postupak i posljedice. Zahvaljujem navijačima koji mi šalju poruke podrške, ali shvaćam da se dogodilo nešto što se nije smjelo dogoditi i znam da si neću oprostiti subotnji nepromišljeni potez. Nikada! - zaključio je Tolić.

Ali ta mu isprika nije pomogla. Naime, sportski direktor Maribora Marko Šuler ga je 'otpisao'.

- Što da vam kažem? Privatizirao si je utakmicu. Ne mogu razumjeti da se netko postavi iznad kluba, trenera i svega. Nikada neću to razumjeti. Da u dvoboju s tako veliki ulogom tako reagiraš i staviš sve na kocku, to je nepojmljivo. Ne vidim da će opet igrati u dresu Maribora! Žao mi je. Iz poštovanja prema navijačima, ali to je bilo i nepoštovanje prema protivniku - objasnio je Šuler za portal 'Ekipa24' pa se kasnije 'ispravio':

- Marko će biti interno sankcioniran, ali nakon pomnog razmatranja ne želimo utjecati na njegovu sportsku karijeru. Kako dalje ovisit će o njemu i treneru. Ono o čemu sam jutros razmišljao, neće se dogoditi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener