To je to što me zanima!

Tomas: Do gola smo možda i bolje izgledali od Hajduka

Nemamo mi veliki roster i dvojica koja su nam nedostajala su nam jako važni igrači. Do gola smo stajali dobro defenzivno, u napadu smo morali biti odlučniji, rekao je trener Osijeka
Vidi originalni članak

Stjepan Tomas je svojim dolaskom preporodio Osijek. Klub je konačno prekinuo ružni post od tri mjeseca bez pobjede, a u posljednjem kolu je na svome terenu remizirao s Dinamom. Sve je to bilo zalog za optimizam uoči dvoboja s Hajdukom na Poljudu gdje su s pobjedom mogli napraviti veliki korak prema Europi, no dočekala ih je katastrofa.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hajduk je u 34. kolu HNL-a razbio Osječane 3-0. Bila je to jednosmjerna utakmica od početka do kraja, gosti su bili u potpunosti nemoćni i bezidejni. U napadu nisu baš ništa napravili, a u obrani je puštalo na sve strane.

- Čestitke Hajduku na zasluženoj pobjedi. Mi smo ušli u utakmicu bez Žapera i Leovca, bez za nas dva jako važna igrača koji nam puno znače. Utakmicu smo do gola bili po meni ravnopravan suparnik, možda i bolje izgledali, ali nas je taj prvi gol poremetio. U drugom dijelu je bio jedna black - out u kojem smo primili još dva gola i tu je utakmica bila riješena. Čestitam Hajduku na zasluženoj pobjedi, mi se okrećemo novim utakmicama koje nam nose Europu.

Došli ste s puno optimizma i najavom da možete iznenaditi Hajduka a odigrali ste jako loše, bez prekršaja. Jesu li se igrači prepali?

- Nemamo mi veliki roster i dvojica koja su nam nedostajala su nam jako važni igrači. Do gola smo stajali dobro defenzivno, u napadu smo morali biti odlučniji, naši napadači i krila trebali su puno više šutirati. Ništa, okrećemo se Šibeniku i tražimo nova tri boda. 

Je li vaš cilj treće mjesto?

- Nama je cilj Europa, ali zašto ne bismo uzeli i treće mjesto ako možemo?

Jeste li osobno razočarani prezentacijom vaših igrača?

- Nisam, rekao sam da smo dobro stajali do gola - završio je trener Osijeka.

Osijek dva kola prije kraja ima četiri boda više od petoplasirane Istre koja večeras igra protiv Gorice. Pobjedom će se približiti na samo minus jedan i totalno zakomplicirati život Osječanima. U sljedećem kolu dočekat će davljenika Šibenik. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Pešekan1 14.05.2023.

    Nećeš dugo ni ti...

  • zašto se mrzite 13.05.2023.

    Tomas zar te nije stid reći da ste bili bolji? Svašta. Šta će ljudi misliti o tebi?

  • zašto se mrzite 13.05.2023.

    Totalna dominacija Hajduka, Osijek bez ikakve šanse za nešto više. Tek na kraju su mogli malo ukrasiti rezultat, ali već je bilo gotovo. Hajduk u svim linijama zna šta radi. Benrahou prava stara desetka. Kao nekad veliki Cernat ili Računica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare