Obavijesti

Sport

Komentari 555

Hajduk potopio nemoćni Osijek

Hajduk potopio nemoćni Osijek

Hajduk je u 34. kolu HNL-a na Poljudu pobijedio nemoćni Osijek 3-0. Zabijali su Awaziem, Melnjak i Mlakar. Splićani će sezonu sigurno završiti na drugom mjestu, dok Osječane do kraja očekuje borba za mjesta koja vode u Europu

Hajduk je još ranije osigurao drugo mjesto u HNL-u. Maksimalno neopterećeni dočekali su Osijek u derbiju 34. kola i to se vidjelo na njihovoj igri. Letjeli su terenom i u potpunosti razbili nemoćne Slavonce. Na kraju je završilo 3-0, a vrlo lako je moglo biti i više.

Pokretanje videa...

hajduk 00:37

Splićani su se nametnuli od prve minute pa preuzeli konce igre u svoje noge. U prvom poluvremenu nisu puno toga stvorili iz igre, ali su zato bili ubojiti iz prekida. Sjajni Benrahou ih je izvodio, a hajdukovci su žestoko prijetili. Nakon takvog jednog ubačaja iz kornera Chidozie Awaziem je zabio iz poluvoleja u 26. minuti. Igra na poziciji stopera, ali može se pohvaliti kako je treći najbolji strijelac Hajduka ove sezone. Ovo mu je bio već peti gol. 

Hajduk i peti susret u nizu nije primio gol 

Hajduk je nastavio prijetiti u prvom dijelu iz prekida, pokušavali su Livaja i Mlakar, ali Osijek je izdržao pa s minimalnim zaostatkom otišao na odmor. A po izlasku na travnjak u drugom dijelu dočekala ih je još teža šamarčina.

Splićani su igrali kao u transu. Silovito su pritisnuli pa je gotovo svaki napad bio opasnost za Marka Malenicu. Spašavao je svoju momčad u nekoliko navrata, ali u 50. minuti nije mogao ništa. Lopta je nakon odbijanca došla do Darija Melnjaka koji pogađa za 2-0.

Split: HNK Hajduk i NK Osijek sastali se u 34. kolu Prve HNL

Na krilima 10 tisuća navijača koji su se skupili na Poljudu, Hajduk je nastavio pritiskati, a novi plod je rodio u 62. minuti kada je Jan Mlakar lijevom nogom pogodio donji desni kut nemoćnog Malenice.

Domaćin je u nastavku stao na kočnicu, na sreću gostiju koji su bili u potpunosti nemoćni. Najbolju priliku imali su u posljednjim sekundama kada su pogodili prečku.

Split: HNK Hajduk i NK Osijek sastali se u 34. kolu Prve HNL

Hajduk je ove sezone primio čak 41 gol, ali u završnici se stabilizirao u obrani. Bila je ovo čak peta utakmica u nizu bez primljenog gola. Što se tiče gostiju, bio je ovo susret za zaborav, a u posljednje dvije utakmice čeka ih teška bitka za Europu. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Prva HNL, 34. kolo 17:00 , Poljud, Split
Hajduk
Awaziem 26', Melnjak 50', Mlakar 62'
3 : 0
Osijek
Sortiranje događaja
90+3'

Kraj na Poljudu. Osijek je u završnici imao najbolju priliku na susretu, ali Špoljarić je pogodio prečku. Hajduk je zasluženo pobijedio Osijek 3-0 i zaslužio pljesak više od 10 navijača koji su se skupili na Poljudu. Zabijali su Awaziem, Melnjak i Mlakar.

Hajduk je tako i peti susret u nizu završio netaknute mreže, a Osječane do kraja čeka teška borba za Europu. 

90'

Još tri minute sudačke nadoknade. I jedni i drugi čekaju kraj susreta. 

84'

Dvostruka promjena u Hajduku, ujedno i posljednje. Pukštas i Krovinović odradili su svoje za danas, ušli su Fossati i Grgić. 

82'

Nova promjena i u Osijeku. Špoljarić je zamijenio Fiolića. 

79'

Silovit udarac Darka Nejašmića s 20-ak metara, ali lopta je prošla malo pored lijeve stative. 

Komentari 555