To je to što me zanima!

Tomas dobro raspoložen: Nije ozbiljna ozljeda, bit će sve OK

Marko Tomas je istegnuo list, no odmah je krenuo s terapijama. Bit će spreman za Eurobasket, rekao je liječnik Miran Martinac. Hrvatska sutra igra protiv Estonije...
Vidi originalni članak

Istegnuo sam list, ali nije ništa ozbiljno, bit će sve OK, namignuo je Marko Tomas, dobro raspoložen i nasmijan dan nakon ozljede koja je zabrinula sve ljubitelje košarke u Hrvatskoj.

Najveći pehist među našim košarkašima, ako ne i sportašima uopće, već je propustio nekoliko velikih natjecanja zbog ozljeda, čak je proljetos odbio poziv Velimira Perasovića želeći se što bolje pripremiti za novu sezonu, ali je ipak pristao i naknadno se priključio pripremama shvativši da je dovoljno zdrav.

- Zadobio je lakšu ozljedu lista, nakon ultrazvuka i magnetske rezonancije shvatili smo da se radi samo o istegnuću. Već danas je puno bolje. S terapijom je počeo već sinoć, a ona bi trebala potrajati nekoliko dana. Propustit će nadolazeći turnir u Areni, ali za Eurobasket će biti spreman - objasnio je liječnik reprezentacije dr. Miran Martinac.

Izbornik Perasović odavno je velik poklonik igre Marka Tomasa, kojeg je vodio u svojoj posljednjoj sezoni u Ciboni. I on je nakratko bio u šoku.

- Nije mi lako kad se bilo koji igrač ozlijedi. To je težak udarac i za mene i za njih, pogotovo u ovako kasnoj fazi priprema. Svima nam je drago što ozljeda nije teža - rekao je Perasović, pa se osvrnuo na turnir u Areni, na kojem će Hrvatska igrati protiv Estonije (srijeda, 18 sati), BiH (četvrtak, 18 sati) i Izraela (petak, 21 sat).

- Nismo se puno bavili protivnicima, važno je popraviti stvari koje možemo. Turnir je dogovoren nešto prije nego što sam postao izbornik. Možda bih ja izabrao jače protivnike, ali moguće je da nas i ovi dobiju – rekao je Peras.

Ipak, Hrvatska iz dana u dan djeluje sve moćnije, dobila je svih šest dosadašnjih pripremnih utakmica i stvorila sjajnu atmosferu u momčadi uoči Eurobasketa.

- Svi mi uvijek želimo pobijediti, i na treningu, i na pripremnim i na pravim utakmicama. Bolje se osjećaš nakon pobjede, dobili smo puno samopouzdanja i gradimo mentalitet prema kojem želimo dobiti sve utakmice. Ali obećat ćemo samo maksimalni trud i želju - rekao je Luka Žorić, jedan od najboljih i najkonstantnijih naših igrača na pripremnim utakmicama.

Reprezentaciji će pomoći i Dontaye Draper, koji je u ponedjeljak odradio prve treninge sa suigračima nakon što je upao kao zamjena za ozlijeđenog Olivera Lafayettea.

- Očito nije puno trenirao ovog ljeta, ali Amerikanci brže ulaze u formu od europskih igrača. Sad ne može puno izdržati s obzirom na fizičko stanje, ne očekujem od njega ništa spektakularno, ali moći će pomoći, a vrijeme će pokazati u kojoj mjeri - objasnio je Perasović.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • baranda 26.08.2015.

    ovo je nevjerovatno s ovim Tomasom , ma samo izdrzi prvenstvo bez ozljede a poslje se ozljeđuj koliko hoces brate mili hahahaha :-)

  • DoridDragović 25.08.2015.

    ovaj stvarno nema srece

  • PokojniMamich 25.08.2015.

    Ma bezveze ga uopće zvao. Imamo 3 nba trojke i on zove tog invalida bezveze.

Komentiraj...
Vidi sve komentare