To je to što me zanima!

Tomić više nije trener Rijeke!

Dogovor je došao na moju inicijativu i hvala Rijeci što mi je izišla ususret, Rijeka će mi uvijek ostati u lijepom sjećanju kao jedan predivan dio moje karijere, rekao je Tomić. Favorit za novog trenera je: Dragan Tadić
Vidi originalni članak

Dan nakon poraza u finalu kupa Goran Tomić imao je dugački, višesatni razgovor s upravom Rijeke nakon kojeg je odlučeno: Tomić više nije šef struke prve momčadi Rijeke.

Klub će odluku o novom treneru donijeti početkom sljedećeg tjedna, a hoće li Tomić u Dinamo ili u inozemstvo moglo bi se znati već tijekom ovog vikenda.

POGLEDAJTE VIDEO! Mišković: Nek' mu je sa srećom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

S Rujevice su u subotu ujutro poslali priopćenje o smjeni:

HNK Rijeka ovim putem obavještava javnost da Goran Tomić od danas više nije trener prve momčadi. Nakon završetka prvenstvene sezone i finala Kupa Hrvatske, HNK Rijeka i Goran Tomić dogovorili su sporazuman raskid suradnje. Tomić je postao trener Rijeke početkom ožujka 2021., te je u završnici sezone odveo Rijeku do trećeg mjesta u prvenstvu. Rijeka je ove sezone stigla do play-offa Konferencijske lige, ostvarila je plasman u finale Kupa Hrvatske, te u končanici osvojila četvrto mjesto u HNL-u. HNK Rijeka Goranu Tomiću želi puno sreće u nastavku karijere.

- Na početku želim istaknuti da je do dogovora došlo na moju inicijativu i hvala HNK Rijeka što mi je izašao ususret - rekao je Tomić.

- Želim se zahvaliti svima u HNK Rijeka, počevši od predsjednika Damira Miškovića na prilici, dopredsjedniku Deanu Šćulcu, Robertu Palikuči i Ivanu Manceu, sportskim direktorima s kojima sam surađivao, legendi kluba Srećku Juričiću, generalnom direktoru Luki Ivančiću, ali naravno i svim ljudima u klubu. Hvala stručnom stožeru s kojima sam svakodnevno radio, igračima na odličnim igrama i siguran sam da smo u svakom trenutku davali svoj maksimum. Rijeka će mi uvijek ostati u lijepom sjećanju kao jedan predivan dio moje karijere. Na kraju hvala i svim navijačima na podršci - poručio je Goran Tomić.

KOŠTAO IH CRVENI Tomić nakon poraza: Pobijedili smo sami sebe. Ostajem li? Ma pustite me da se prvo odmorim

Trenutni favorit za šefa struke na Rujevici je Dragan Tadić, riječki dečko koji je polusezonu proveo u Hrvatskom dragovoljcu, a prije toga vodio juniore Rijeke. Tadić je na čelu liste od 4-5 imena među kojima će Bijeli odabrati svog novog trenera.

Tomić u 12 godina trenerske karijere nije osvojio trofej, ali svugdje je osvojio sjajan dojam i kao stručnjak i kao čovjek. Njegove momčadi igraju atraktivan i napadački nogomet.

U finalu kupa njegova je Rijeka igrala loše, ali je, smatraju Mišković, sam kapetan i ljudi u klubu, i oštećena pogrešnom sudačkom odlukom, isključivanjem kapetana Smolčića nakon 41 minute igre zbog dva žuta kartona od kojih drugi, tvrde, nije smio biti dosuđen.

Maksimir, Poljud i Gradski vrt uložili su ili više ili daleko više, ali budimo realni: da je 'Bijele' ove sezone vodio npr. Igor Bišćan ovoliko se oscilacija koliko ih je bilo u igri 'Bijelih' ne bi dogodilo ni u - primislima!

Tomić je ispunio ono što je s upravom dogovorio, ali nije se smjelo dogoditi da mu momčad na nekoliko utakmice 'ne istrči' ili, kako je on sam znao reći: 'Nismo se ni pojavili na utakmici'.

Sve odlično napravljeno do 13. ožujka (plasman u finale kupa i šansu da se pobjedom vrati na 1. mjesto) upropašteno je onim sramotnim porazom kod Hrvatskog dragovoljca od kojeg se zapravo Rijeka nije ni oporavila i 'finiširala' porazom u finalu na Poljudu. Sezona - bez trofeja i jeseni u Europi.

Za to odgovornost ne snose ni Mišković, ni Palikuča nego - Goran Tomić i igrači. Istina, Dinamo i Hajduk i Osijek su u zimskom prijelaznom roku dovodili pojačanja, ali nije Rijeka pala u tim duelima (što svlačionici nitko ne bi ni zamjerio!) nego 'nulama' u dvobojima s Goricom, Dragovoljcem, Lokomotivom... A to je u situaciji u kojoj možeš na titulu: nedopustivo.

RIJEKA & FINALE KUPA Tomić: Podići trofej usred Splita bio bi najsretniji trenutak moje dosadašnje trenerske karijere

Ove se sezone dogodilo i ono čega proteklih 10 godina nije bilo, na scenu su stupili i jaki Osijek i Hajduk pa je i to, naravno, imalo utjecaja na riječki doseg: četvrto mjesto u Prvoj HNL, ispadanje u zadnjem kolu kvalifikacija za plasman u skupinu Uefine Konferencijske lige i plasman u finale kupa.

Tomić je na Rujevicu došao 1. ožujka 2021. kao nasljednik Simona Rožmana s kojim je Rijeka igrala skupinu Europske lige i osvojila kup.

Tomić je 'Bijele' vodio u 63 utakmice, sa učinkom 37-9-17. Njegova je Rijeka prosječno zabijala 2.1, a primala 1.3 gola po utakmici.

Ako ode u Dinamo opet će trenirati majstora Josipa Drmića koji je već dogovorio prelazak u redove hrvatskih prvaka.

 

Idi na 24sata

Komentari 126

  • Ivan VK 28.05.2022.

    A sada lagano raspad sistema 😁😁😁😁

  • Nap7 28.05.2022.

    Rijeka ce bit jos gora

  • labud labud 28.05.2022.

    Kako je Rijeka postala filijala od GNK,otkada im Croatia ukrala naslov postadoše nerazdvojni ❤️❤️

Komentiraj...
Vidi sve komentare