To je to što me zanima!

Tomo Ivković: Želim biti baš kao Ivica Osim, on je moj uzor

Puno sam naučio od Ivice Osima dok sam bio u reprezentaciji Jugoslavije i on mi je trenerski uzor. Uh, kako taj čovjek kuži nogomet, rekao je Tomislav Ivković (53)...
Vidi originalni članak

Kiša je u subotu navečer “prala” igrače na maksimirskom pomoćnom terenu. Umjesto odgođene utakmice - trening. Na jednoj polovici Rijeka, na drugoj Lokomotiva, a na tribini samo jedan čovjek - Tomo Ivković. Najupućeniji kažu, prvi favorit za klupu Dinama.

- Nema ništa neobično u tome da mi i Riječani treniramo zajedno - rekao je trener Lokomotive, ali ubrzo se okrenuo puno važnijoj temi...

- Ne, nisam razgovarao sa Zdravkom Mamićem o tome da preuzmem klupu Dinama - nasmijao se Ivković i nastavio:

- Čuo sam i ja razne priče, ali opet ću ponoviti da sam koncentriran samo na Lokomotivu.

U zadnje vrijeme niste razgovarali s izvršnim predsjednikom Dinama?

- Gledajte, Zdravko i ja znamo se 40 godina. Pa mi smo i igrali skupa u pionirima. Često se družimo. Teme naših razgovora uglavnom su nogometne, općenito o Dinamu i takvim stvarima. Mamić se kod mene raspituje o igračima Lokomotive koji su na posudbi iz Dinama. I sretan je što se ovako razvijaju - kaže Ivković.

U Maksimiru dvoje između njega i Magatha.

- Ne znam kako Magath radi, ali sjećam se Ernsta Happela, njegova učitelja i uzora. Trenirao me u Austriji kad je dobio ponudu Napolija. I odbio ju je! Pitam ga zašto, a on kaže: ‘Kod mene bi Maradona morao trenirati kao svi ostali, a to nije moguće. Zato ne idem onamotamo’ - ispričao je Ivković.

Magathu je trenerski uzor Happel. A vama?

- Definitivno Ivica Osim. On je trener od kojega sam u reprezentaciji Jugoslavije puno naučio. Radilo se samo s loptom, cilj mu je bio da kroz pravu igru dođemo do rezultata. Strašan trener, kako je samo kužio nogomet... Želio bih biti poput njega - priznao je Ivković, koji je još od svojih portugalskih dana prijatelj s Joseom Mourinhom:

- Nismo se čuli otkad je otišao u Englesku...

Imao je, kaže, ponude iz inozemstva, ali odlučio je ostati u Lokomotivi. I čekati šansu u Dinamu. U kojem više nema Sammira.

- Primijetio sam da su treneri Dinama govorili jedno dok su bili u klubu, a nešto sasvim drugo kad su otišli. To nije dobro - kazao je Tomo Ivković.

Robert Prosinečki bio je igrač, a kasnije je postao i trener Crvene zvezde. Vi ste jednu sezonu bili golman Crvene zvezde, možete li jednoga dana završiti na klupi Beograđana?

- Ne, nikada!

Idi na 24sata

Komentari 27

  • zokinjo 26.11.2013.

    Osim legenda, Ivkoviću sve naj u budućnosti:-)

  • crniđorđe 25.11.2013.

    nula od čovjeka

  • Legenda17 25.11.2013.

    Možda je Osim imao dobru trenersku karijeru, ali očigledno mu starost pojela mozak, jer su mu nekoliko zadnjih izjava bile čista glupost. Pristrani balija

Komentiraj...
Vidi sve komentare