Obavijesti

Sport

Komentari 27

Tomo Ivković: Želim biti baš kao Ivica Osim, on je moj uzor

Tomo Ivković: Želim biti baš kao Ivica Osim, on je moj uzor
3

Puno sam naučio od Ivice Osima dok sam bio u reprezentaciji Jugoslavije i on mi je trenerski uzor. Uh, kako taj čovjek kuži nogomet, rekao je Tomislav Ivković (53)...

VIDEO

Kiša je u subotu navečer “prala” igrače na maksimirskom pomoćnom terenu. Umjesto odgođene utakmice - trening. Na jednoj polovici Rijeka, na drugoj Lokomotiva, a na tribini samo jedan čovjek - Tomo Ivković. Najupućeniji kažu, prvi favorit za klupu Dinama.

- Nema ništa neobično u tome da mi i Riječani treniramo zajedno - rekao je trener Lokomotive, ali ubrzo se okrenuo puno važnijoj temi...

- Ne, nisam razgovarao sa Zdravkom Mamićem o tome da preuzmem klupu Dinama - nasmijao se Ivković i nastavio:

- Čuo sam i ja razne priče, ali opet ću ponoviti da sam koncentriran samo na Lokomotivu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U zadnje vrijeme niste razgovarali s izvršnim predsjednikom Dinama?

- Gledajte, Zdravko i ja znamo se 40 godina. Pa mi smo i igrali skupa u pionirima. Često se družimo. Teme naših razgovora uglavnom su nogometne, općenito o Dinamu i takvim stvarima. Mamić se kod mene raspituje o igračima Lokomotive koji su na posudbi iz Dinama. I sretan je što se ovako razvijaju - kaže Ivković.

U Maksimiru dvoje između njega i Magatha.

- Ne znam kako Magath radi, ali sjećam se Ernsta Happela, njegova učitelja i uzora. Trenirao me u Austriji kad je dobio ponudu Napolija. I odbio ju je! Pitam ga zašto, a on kaže: ‘Kod mene bi Maradona morao trenirati kao svi ostali, a to nije moguće. Zato ne idem onamotamo’ - ispričao je Ivković.

Magathu je trenerski uzor Happel. A vama?

- Definitivno Ivica Osim. On je trener od kojega sam u reprezentaciji Jugoslavije puno naučio. Radilo se samo s loptom, cilj mu je bio da kroz pravu igru dođemo do rezultata. Strašan trener, kako je samo kužio nogomet... Želio bih biti poput njega - priznao je Ivković, koji je još od svojih portugalskih dana prijatelj s Joseom Mourinhom:

- Nismo se čuli otkad je otišao u Englesku...

Imao je, kaže, ponude iz inozemstva, ali odlučio je ostati u Lokomotivi. I čekati šansu u Dinamu. U kojem više nema Sammira.

- Primijetio sam da su treneri Dinama govorili jedno dok su bili u klubu, a nešto sasvim drugo kad su otišli. To nije dobro - kazao je Tomo Ivković.

Robert Prosinečki bio je igrač, a kasnije je postao i trener Crvene zvezde. Vi ste jednu sezonu bili golman Crvene zvezde, možete li jednoga dana završiti na klupi Beograđana?

- Ne, nikada!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića