To je to što me zanima!

Toni Kukoč: Kad stane sva ta euforija, ajmo uzeti medalju...

KUKOČ ODUŠEVLJEN Neka igrači odu u Rio i uživaju. Torino je pokazao da mogu puno, ali ja mislim da mogu još i bolje. Ovo je ipak tek plasman, još nismo osvojili medalju, rekao je Toni
Vidi originalni članak

Svi peru ruke od neuspjeha, a kad je u pitanju uspjeh, onda se lovorikama pokušavaju svi okitit. Tako je i u slučaju plasmana hrvatske košarkaške reprezentacije na OI u Rio. '

- Svaka čast momcima i Aci, malo je tko vjerovao u njih, a napravili su veliku stvar - kazao je Toni Kukoč, jedan od rijetkih koji u prvi plan ističe najzaslužniji za uspjeh. 

Toni Kukoč bio je dio stožera reprezentacije tijekom priprema reprezentacije. Uz Stojka Vrankovića i Dina Rađu, i njegova pojava dala je igračima još jednom do znanja tko je sve nosio hrvatski dres prije njih. I dodatni motiv. 

- Mi smo tu da pomognemo savjetom, ali sve zasluge idu onima koji su bili u Torinu, zasluge su njihove, i njih treba slaviti - kazao je Toni, koji je odbijao sve intervjue do završetka natjecanja.

- Ma ne bih vam se javio ni sada, ali je red, sad kad je sve gotovo, da im svi čestitamo i zaželimo sreću na OI. Sad smo svi skupa malo u euforiji, ali ovo je tek plasman, nismo još osvojili medalju. Tek ih čeka pravi posao.  

No to su slatke brige, medalja nije nešto čime bi se igrači i izbornik trebali zamarati. 

- Neka idu i uživaju na OI. Imaju ispred sebe jake protivnike, ali i u Torinu su pokazali da mogu. Po meni, ova reprezentacija može još i bolje, nisu dali sve najbolje - tvrdi Kukoč, koji je pozdravio odluku izbornika da u Rio vodi istu momčad. 

- To je njegov stav, i ja ga podržavam. Momci su krvarili na pripremama, izborili su  plasman, držali se skupa kao grupa, i sada neka kao grupa za nagradu otputuju na Olimpijadu. Teško je ulaziti u procjene je li netko kvalitetniji ili ne, ali sigurno da među onima koji nisu bili u Torinu ima igrača koji bi mogli pomoći ovoj reprezentaciji. Ako ne danas, onda u budućnosti sigurno - kaže Kukoč i nastavlja:

- Tu su tri NBA igrača,  Bogdanović, Šarić i Hezonja, a kad se njima dodaju ova tri mlada, nova, iznimno nadarena, Bender, Žižić i Zubac, imamo kostur reprezentacije za još dva olimpijska ciklusa. Oko takvih šest igrača, vrhunskih ne samo u europskim, nego i svjetskim okvirima, možeš složiti reprezentaciju bez problema.

- Ostali mogu biti klinci ili veterani, koji će ući po desetak minuta i dati svoj doprinos. To je stvar odluke izbornika. Ali ovaj kostur je zaista moćan. Drago mi je da se hrvatska košarka opet diže, u narednoj sezoni mogli bi imati šest, sedam igrača u NBA, što bi bila fantastična stvar za promociju košarke.  

Promocija i odnos prema košarci boli Kukoča već godinama. I ne samo njega. 

- Hrvatska se na neki način udaljila od košarke, od sporta koji joj je toliko toga dao. Eto, danas svi slavimo reprezentaciju, a ispraćeni su na putu u Torino bez nade, ni na našoj ih TV nismo mogli gledati. Dobro, mi fanatici košarke smo se snašli i gledali, ali šteta je da se ovakve prilike ne koriste za popularizaciju košarke i sporta općenito. 

Reprezentativci će dobiti desetak dana slobodno, nakon čega putuju na pripreme i aklimatizaciju u Argentinu.

Ovoga puta bez Kukoča. 

- Imam obaveza u Bullsima, ali moju podršku imaju, bez obzira jesam li s njima ili ne. Plasirali su se, sad neka igraju i uživaju, pa što bude. Možda nemamo toliko kvalitete i talenta kao Amerikanci, Španjolci ili Srbi, ali ne pobjeđuju uvijek favoriti, pogotovo ne u košarci - zaključio je Kukoč.
 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Puta Madre 13.07.2016.

    ŠTA ti imas uopce komentirat škrtune ostani u americi jer si jedan obicni amer.Obzirom da nisi nista dao za hrvatsku poslje svoje karijere onda suti smrade.

  • petarkokanovic7 13.07.2016.

    opet prseravanje isto kao i kod nogometaša, budite skromni i ponizni bez ovakvih izjava molim lijepo

  • Soliterba 12.07.2016.

    ma tesko... preteska skupina .... puno vike nizasto

Komentiraj...
Vidi sve komentare