To je to što me zanima!

Torcida s krcate Rive poručila: Ako treba, evo nas u Zagrebu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Navijači Hajduka tri sata prije utakmice sa Zagrebom na praznom Poljudu okupirali su Rivu na prosvjedu. Oko 30.000 navijača zatražilo je ostavke čelnih ljudi HNS-a
Vidi originalni članak

Torcida  je izašla na Rivu i rekla što misli o stanju u hrvatskom nogometu. Na prosvjedu protiv HNS-a bilo je oko 30.000 navijača koji su pristigli iz svih dijelova Hrvatske. Riva i okolne ulice bile su zakrčene , nekad se na političkim skupovima govorilo da je to sto tisuća ljudi, što je daleko od realnog.

Na prosvjednom skupu, tri sata uoči utakmice Hajduka i Zagreba na praznom Poljudu, bili su i neki igrači splitskog kluba koji ne konkuriraju za utakmicu, kao i predsjednik Hajduka Marin Brbić s članovima nadzornog odbora.

- Neću govoriti ima li nas 50 ili 100 tisuća. Ali Riva je krcata. Ovaj skup je uspio. Zadovoljni smo porukom koju smo poslali, a sada je na onima kojima smo je poslali i koji su je sigurno čuli da kažu što misle - rekao je tajnik Torcide Damir Gruić.

Podršku prosvjedu dao je i Boris Omrčen iz splitske zajednice ekipnih sportova.

- Okupljamo 21 klub i oko 3000 ljudi, solidarizirali smo se s Hajdukom, svi smo mi Hajduk, ovo što se događa Hajduku događa se i svim nama. Riba smrdi od glave.

Na Rivi je pričao i ugledni sociolog Benjamin Perasović.

- Ovo nije sukob Splita i Zagreba. Ovo je bunt protiv nepravde, mafije i korupcije. Ono što se događalo na San Siru nije bilo da su huligani osramotili Hrvatsku, nego očajnički pokušaj da se ukine moć ljudima iz HNS-a. Kad vam netko kaže da je utakmica dvaput prekidana u Milanu, odgovorite im da je skupština HNS-a prekinuta tri puta i da je uredovala interventna policija. Kažu nam da pometemo svoj prag. Pa i pomeli smo ga. U Hajduku nema više Vidoševića, Štimca, Grgića...

- U Hajduku nema politike. A u hrvatskom nogometu želimo "četiri D". Jedan, depersonalizacija kralja i kraljevske obitelji koji vladaju hrvatskim nogometom. Dva, depolitizacija. Nikad više stranke ne smiju imati utjecaja na nogomet. Tri, dekriminalizacija. Širić i Djedović su osuđeni, no nisu oni uzimali novac za sebe, nego za "dečke". A to su suci koji su sudili onda i sude sada. Četiri, dekapitalizacija. Koncept narodnog kluba pokazao je da je puno bolji od predatorskog kapitalizma - kazao je Perasović, visoko podigao srednji prst i rekao:

- Ovo je za sve one koji će u ovome tražiti nešto drugo nego što ovo u stvari jest.

Za kraj se skupu obratio nekadašnji igrač Hajduka Ivo Bego , koji je kazao kako je ovo skup koji je pokazao da navijači Hajduka imaju dušu i prkos da pokažu kako mogu pobijediti "Zagreb" te da svi oni koji drugačije misle nakon ovog skupa će vidjeti koliko smo veliki i jaki.

Skup je zaključio Stipe Lekić , bivši tajnik Torcide, porukom:

- I Bog je na našoj strani. Pogledajte kakvo nam je lijepo vrijeme poslao.

Navijači su se polako počeli razilaziti, a najupornije su pjesmom zabavljali "Kuzma i Shaka Zulu".

Ovo je naše proljeće, oni svoje neće dočekati još dugo u Europi

Ovo je glas za Hajduk. Ovo je glas protiv nepravde. Ovo je jedno veliko DOSTA. Danas smo skupa, jedinstveni. Ustali smo protiv nepravde. U genetskom kodu našeg kluba je da se bori protiv nepravde, a mi kao klub obećavamo da vam nikad nećemo okrenuti leđa. Hajduk je u povijesti trpio i veće nepravde, preživjet ćemo i ovu, rekao je član nadzornog odbora Hajduka, Nikola Koceić-Bilan te dodao:

- Ovo je naše proljeće. Oni svoje neće dočekati još dugo u Europi.

Idi na 24sata

Komentari 1141

  • Frane10 30.11.2014.

    Majstori s mora

  • ZoranGoran 30.11.2014.

    Ajde si vi Dalmoši dođite u Zagreb, ne samo 30 000 nego ako treba i 50 000. Možda nakon vašeg dolaska vlada RH promjeni zakon i privatizira sve klubove. Već je krajnje vrijeme da se liga smanji na 4 pozitivna kluba ili neka ta 4 kluba igraju u ruskoj 1. ligi kao Medveščak....

  • PeroKoji? 30.11.2014.

    e bravo Perasoviću, to si na faksu naučio, srednji prst! huligan, a ne doktor. Dajte još malo lupetajte, za Brbićevih 60.000 kuna (misli da je ipak bruto) plaće! A ova doktorska ekipa torcide Perasović, Milardović, Lalić- možda zarade nešto u NO Hajduka. Plaćali smo im školovanje za ovo su i dobili posao 's faksa na posao', a gdje su onih deseci tisuća nezaposlenih u Dalmaciji, pogotovo Šibenčani. Ili kak je rekao Baltasar Brbiću dal bi radio za plaću Splitskog kirurga? Nema ovo veze sa HNS-om, Mamićem... Njemci su jednog Henesa strpali na dvije godine zbog utaje poreza, ne vjerujem da je Maminjo tak čist da mu ništa ne mogu naći, nego im treba (vlasti) netko koga izvuku kad mu treba da se narod krvi međusobno. Ili ih drži za jaja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare