To je to što me zanima!

Torcide nema na Maksimiru, a Dinamo sve detaljno objasnio. 'Ne daju da unesemo rekvizite'

Redari ne dopuštaju unošenje bilo kakvih rekvizita osim šalova. Ni bubnjeve, ni transparente, ni megafon.... Kažu da je to naredba Dinama, tvrde navijači Hajduka
Vidi originalni članak

Južna tribina na Maksimiru za utakmicu Dinama i Hajduka zjapi prazna. Nema Torcide i, kako sada stvari stoje, neće je ni biti na današnjem derbiju. A trebalo je biti oko 2000 navijača splitskog kluba na posljednjoj utakmici prvenstvene sezone.

Kako doznajemo, ne dopuštaju im unošenje rekvizita.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako su dinamovci proslavili naslov

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Redari ne dopuštaju unošenje bilo kakvih rekvizita osim šalova. Ni bubnjeve, ni transparente, ni megafon.... Kažu da je to naredba Dinama. Zbog toga vjerojatno neće nitko od nas ni ulaziti na tribine - saznajemo od navijača Hajduka ispred južne tribine.

Na zadnjem zagrebačkom derbiju početkom prosinca Torcida je imala veliki transparent 'Mrzin Dinamo'. Prije toga razgovarali su članovi uprave Dinama i Hajduka, rekli su da neće biti provokativnih transparenta.

Na pregledu prije utakmice na tom je transparentu pisalo 'Volim Hajduk', ali je s unutarnje strane bilo ušiveno 'Mrzim Dinamo', što su izvjesili za vrijeme derbija.

Iz Dinama su bili zgroženi i poručili da se takav propust više neće ponoviti.

Transparent „MRZIN DINAMO“ je unesen na prijevaran i podmukao način, pri čemu su službene osobe Hajduka iskoristile dobronamjernost GNK Dinamo kao organizatora utakmice, koji je poštujući našeg jučerašnjeg protivnika dozvolio unošenje drugačijeg navijačkog transparenta, a ne ovog uvredljivog sadržaja. Ono što je sasvim SIGURNO JE TO DA U BUDUĆIM UTAKMICAMA između Dinama i Hajduka pripadnici navijačke skupine Torcida neće više moći unijeti niti jedan svoj transparent i poruku na naš stadion, napisali su tada.

Hajduk su dvaput obavijestili o propisima

Dinamo je proteklih dana Hajduku s dva e-maila (poslani 18. i 20. svibnja) objasnio cijelu proceduru oko ulaska gostujućih navijača na stadion. Tu je bilo jasno kako će svi transparenti morati na pregled, ali i kako je maksimalna dozvoljena veličina transparenata 2x1 metar. Za korištenje transparenata većih od 2x1 metar moralo se unaprijed najaviti i zatražiti dopuštenje na sigurnost@gnkdinamo.hr.

Također, transparenti moraju biti bez rasističkih, uvredljivih i/ili prijetećih riječi, slika i/ili političkih izjava. U tom e-mailu slična je bila procedura za zastave, bubnjeve i megafone. Splićani su na utakmicu došli i s transparentima većih razmjera koje sigurnost nije pustila na stadion, pa je Torcida odlučila ostati izvan tribina.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • tgar 22.05.2022.

    Hns je okupirano Hajduko kao i prije i jedni Hns, a tako da se puše u taj rog na naj jače,, kako možeš doć u goste i vikat mrzim domaćina

  • 22.05.2022.

    Hajduk bolji, Dinamo sretno pobijedio. Sramotna organizacija, ništa novo od tog vodstva Dinama. Ni jedna proslava vam nije bila dostojanstvena. Ili imate prazne tribine ili ovako na silu kao sinoć

  • Otočanin 22.05.2022.

    Čudi me da je uprava hajduka dozvolila igračima da igraju utakmicu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare