Obavijesti

Sport

Komentari 67

Torcide nema na Maksimiru, a Dinamo sve detaljno objasnio. 'Ne daju da unesemo rekvizite'

Torcide nema na Maksimiru, a Dinamo sve detaljno objasnio. 'Ne daju da unesemo rekvizite'
3

Redari ne dopuštaju unošenje bilo kakvih rekvizita osim šalova. Ni bubnjeve, ni transparente, ni megafon.... Kažu da je to naredba Dinama, tvrde navijači Hajduka

VIDEO

Južna tribina na Maksimiru za utakmicu Dinama i Hajduka zjapi prazna. Nema Torcide i, kako sada stvari stoje, neće je ni biti na današnjem derbiju. A trebalo je biti oko 2000 navijača splitskog kluba na posljednjoj utakmici prvenstvene sezone.

Kako doznajemo, ne dopuštaju im unošenje rekvizita.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako su dinamovci proslavili naslov

Pokretanje videa...

Dinamovci slave naslov VIDEO

- Redari ne dopuštaju unošenje bilo kakvih rekvizita osim šalova. Ni bubnjeve, ni transparente, ni megafon.... Kažu da je to naredba Dinama. Zbog toga vjerojatno neće nitko od nas ni ulaziti na tribine - saznajemo od navijača Hajduka ispred južne tribine.

Južna tribina na Maksimiru ostala je prazna, Torcide nema zbog zabrane unošenja rekvizita

Na zadnjem zagrebačkom derbiju početkom prosinca Torcida je imala veliki transparent 'Mrzin Dinamo'. Prije toga razgovarali su članovi uprave Dinama i Hajduka, rekli su da neće biti provokativnih transparenta.

Na pregledu prije utakmice na tom je transparentu pisalo 'Volim Hajduk', ali je s unutarnje strane bilo ušiveno 'Mrzim Dinamo', što su izvjesili za vrijeme derbija.

Iz Dinama su bili zgroženi i poručili da se takav propust više neće ponoviti.

Transparent „MRZIN DINAMO“ je unesen na prijevaran i podmukao način, pri čemu su službene osobe Hajduka iskoristile dobronamjernost GNK Dinamo kao organizatora utakmice, koji je poštujući našeg jučerašnjeg protivnika dozvolio unošenje drugačijeg navijačkog transparenta, a ne ovog uvredljivog sadržaja. Ono što je sasvim SIGURNO JE TO DA U BUDUĆIM UTAKMICAMA između Dinama i Hajduka pripadnici navijačke skupine Torcida neće više moći unijeti niti jedan svoj transparent i poruku na naš stadion, napisali su tada.

Hajduk su dvaput obavijestili o propisima

Dinamo je proteklih dana Hajduku s dva e-maila (poslani 18. i 20. svibnja) objasnio cijelu proceduru oko ulaska gostujućih navijača na stadion. Tu je bilo jasno kako će svi transparenti morati na pregled, ali i kako je maksimalna dozvoljena veličina transparenata 2x1 metar. Za korištenje transparenata većih od 2x1 metar moralo se unaprijed najaviti i zatražiti dopuštenje na sigurnost@gnkdinamo.hr.

Također, transparenti moraju biti bez rasističkih, uvredljivih i/ili prijetećih riječi, slika i/ili političkih izjava. U tom e-mailu slična je bila procedura za zastave, bubnjeve i megafone. Splićani su na utakmicu došli i s transparentima većih razmjera koje sigurnost nije pustila na stadion, pa je Torcida odlučila ostati izvan tribina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao