To je to što me zanima!

Balić: U šoku smo! Astorija su pronašli mrtvog, umro je u snu

Davide Astori (31), kapetan Fiorentine, pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Udinama jutro uoči utakmice protiv Udinesea, za kojeg igraju naši Stipe Perica i Andrija Balić. Astori je bio kapetan našem Milanu Badelju...
Vidi originalni članak

Velika tragedija zasjenila je nogometni svijet. Kapetan Fiorentine i suigrač Milana Badelja Davide Astori (31) pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Udinama uoči planirane nedjeljne utakmice protiv Udinesea u Serie A.

Prve informacije govore kako je Astori preminuo u snu, a sumnja se na srčani udar. Nije se pojavio na doručku sa suigračima u hotelu La' di Moret. Oko 9:30 maser je otišao provjeriti što je s njim i ušao je u sobu, gdje je pronašao njegovo beživotno tijelo.

Liječničko osoblje nije ga ni pokušalo oživjeti, što upućuje na to da je vjerojatno već satima bio mrtav. Tijelo su mu prevezli u mrtvačnicu u Udinama, a momčad bi se u Firencu trebala vratiti oko 15 sati. Posljednji koji ga je vidio bio je suigrač Marco Sportiello u subotu oko 23:30, piše Gazzetta dello Sport.

"Fiorentina je duboko ožalošćena što mora obavijestiti da je njen kapetan Davide Astori preminuo nakon iznenadne bolesti. Zbog strašne i delikatne situacije, i iznad svega zbog poštovanja prema obitelji, izražavamo sućut svima", priopćile su "viole".

Sve nedjeljne utakmice, uključujući i onu između Udinesea i Fiorentine (15 sati), kao i ona između Cagliarija, njegova bivšeg kluba, i Genoe (12:30) odgođene su.

- Čudno je da se jednom profesionalcu dogodi takva smrt. Nije bilo nikakvih naznaka da ima problema sa srcem - rekao je javni tužitelj iz Udina koji je ispitao sve koji su imali doticaja s Astorijem.

Astori je bio kapetan Fiorentine, po vokaciji stoper, Badeljev suigrač te bivši suigrač hrvatskih reprezentativaca Nikole Kalinića i Hrvoja Milića. Bio je i talijanski reprezentativac od 2011. te je skupio 14 nastupa, među kojima je bilo i gostovanje "azzurra" u Splitu u kvalifikacijama za Euro 2016. (1-1).

DAVIDE ASTORI (1987.-2018.) Igrači plakali na terenu, danas neće biti nogometa u Seriji A

Astori je ostavio iza sebe djevojku Francescu Fioretti i dvogodišnju kćer Nicole.

Karijeru je počeo u Pontisoli, a još je kao stariji pionir prešao u Milan, gdje je počeo igrati profesionalno. Nakon posudbi u Pizzighettone i Cremonese 2008. prešao je u Cagliari i ostavio najznačajniji trag u karijeri.

Osam je godina igrao za momčad sa Sardinije. Otišao je 2014. na posudbu u Romu, a 2015. u Fiorentinu, koja ga je godinu potom otkupila i za koju je odigrao 45 ligaških utakmica.

Balić: Našli su ga blijedog i beživotnog

- Nisam ga poznavao, ali neki moji suigrači jesu. Svi smo pogođeni, tek mu je 31 godina - kazao nam je Andrija Balić, igrač Udinesea.

- Saznali smo to jutros u karanteni, rekli su nam i da neće biti ništa od utakmice, a odgođena je i utakmica Cagliari - Genoa.

Objasnio je Balić i detalje oko toga kako su u momčadi Fiorentine saznali da je Astori preminuo.

- Sve što znam je da se jutros u hotelu La' di Moret, gdje inače odsjedaju gostujuće momčadi, nije pojavio na doručku s ostatkom momčadi. Nakon nekog vremena otišli su ga potražiti u sobi i našli ga blijedog i beživotnog u krevetu. Nitko ne zna što se točno dogodilo, vjerojatno će tek obdukcija pokazati što je uzrok smrti.

Cijela je Italija u šoku...

- Stvarno nas je sve skupa ovo pogodilo. Umro je jedan od nas i to je jedino važno u ovom trenutku. Sada više nitko ne razmišlja o nogometu i najbolje je da su utakmice odgođene jer smo svi pogođeni. Ako se ovako loše osjećam ja koji ga nisam poznavao, mogu samo misliti kako se osjećaju oni koji jesu i njegovi suigrači - zaključio je Andrija Balić.

Idi na 24sata

Komentari 126

  • Exterminator 05.03.2018.

    Žuti žutuju a crveni putuju bem ti život... RIP jokatore

  • pdusevi1 04.03.2018.

    Počivao u miru to je život sad si tu sad nisi

  • 04.03.2018.

    tužno tako mlad možda je imao problema s srcem a da to nije znao,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare