Obavijesti

Sport

Komentari 126

Balić: U šoku smo! Astorija su pronašli mrtvog, umro je u snu

Balić: U šoku smo! Astorija su pronašli mrtvog, umro je u snu
13

Davide Astori (31), kapetan Fiorentine, pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Udinama jutro uoči utakmice protiv Udinesea, za kojeg igraju naši Stipe Perica i Andrija Balić. Astori je bio kapetan našem Milanu Badelju...

VIDEO

Velika tragedija zasjenila je nogometni svijet. Kapetan Fiorentine i suigrač Milana Badelja Davide Astori (31) pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Udinama uoči planirane nedjeljne utakmice protiv Udinesea u Serie A.

Prve informacije govore kako je Astori preminuo u snu, a sumnja se na srčani udar. Nije se pojavio na doručku sa suigračima u hotelu La' di Moret. Oko 9:30 maser je otišao provjeriti što je s njim i ušao je u sobu, gdje je pronašao njegovo beživotno tijelo.

Liječničko osoblje nije ga ni pokušalo oživjeti, što upućuje na to da je vjerojatno već satima bio mrtav. Tijelo su mu prevezli u mrtvačnicu u Udinama, a momčad bi se u Firencu trebala vratiti oko 15 sati. Posljednji koji ga je vidio bio je suigrač Marco Sportiello u subotu oko 23:30, piše Gazzetta dello Sport.

"Fiorentina je duboko ožalošćena što mora obavijestiti da je njen kapetan Davide Astori preminuo nakon iznenadne bolesti. Zbog strašne i delikatne situacije, i iznad svega zbog poštovanja prema obitelji, izražavamo sućut svima", priopćile su "viole".

Sve nedjeljne utakmice, uključujući i onu između Udinesea i Fiorentine (15 sati), kao i ona između Cagliarija, njegova bivšeg kluba, i Genoe (12:30) odgođene su.

- Čudno je da se jednom profesionalcu dogodi takva smrt. Nije bilo nikakvih naznaka da ima problema sa srcem - rekao je javni tužitelj iz Udina koji je ispitao sve koji su imali doticaja s Astorijem.

Astori je bio kapetan Fiorentine, po vokaciji stoper, Badeljev suigrač te bivši suigrač hrvatskih reprezentativaca Nikole Kalinića i Hrvoja Milića. Bio je i talijanski reprezentativac od 2011. te je skupio 14 nastupa, među kojima je bilo i gostovanje "azzurra" u Splitu u kvalifikacijama za Euro 2016. (1-1).

Igrači plakali na terenu, danas neće biti nogometa u Seriji A
Igrači plakali na terenu,  danas neće biti nogometa u Seriji A

Astori je ostavio iza sebe djevojku Francescu Fioretti i dvogodišnju kćer Nicole.

 

La prima figlia femmina .... ecco qua 😞.

Objavu dijeli Francesca Fioretti (@francesca_fioretti)

Karijeru je počeo u Pontisoli, a još je kao stariji pionir prešao u Milan, gdje je počeo igrati profesionalno. Nakon posudbi u Pizzighettone i Cremonese 2008. prešao je u Cagliari i ostavio najznačajniji trag u karijeri.

Osam je godina igrao za momčad sa Sardinije. Otišao je 2014. na posudbu u Romu, a 2015. u Fiorentinu, koja ga je godinu potom otkupila i za koju je odigrao 45 ligaških utakmica.

Balić: Našli su ga blijedog i beživotnog

- Nisam ga poznavao, ali neki moji suigrači jesu. Svi smo pogođeni, tek mu je 31 godina - kazao nam je Andrija Balić, igrač Udinesea.

- Saznali smo to jutros u karanteni, rekli su nam i da neće biti ništa od utakmice, a odgođena je i utakmica Cagliari - Genoa.

Objasnio je Balić i detalje oko toga kako su u momčadi Fiorentine saznali da je Astori preminuo.

- Sve što znam je da se jutros u hotelu La' di Moret, gdje inače odsjedaju gostujuće momčadi, nije pojavio na doručku s ostatkom momčadi. Nakon nekog vremena otišli su ga potražiti u sobi i našli ga blijedog i beživotnog u krevetu. Nitko ne zna što se točno dogodilo, vjerojatno će tek obdukcija pokazati što je uzrok smrti.

Cijela je Italija u šoku...

- Stvarno nas je sve skupa ovo pogodilo. Umro je jedan od nas i to je jedino važno u ovom trenutku. Sada više nitko ne razmišlja o nogometu i najbolje je da su utakmice odgođene jer smo svi pogođeni. Ako se ovako loše osjećam ja koji ga nisam poznavao, mogu samo misliti kako se osjećaju oni koji jesu i njegovi suigrači - zaključio je Andrija Balić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica