To je to što me zanima!

'Trebamo se pripaziti Almeide, a svi su navijali za nas u Rusiji'

Znam velik broj naših reprezentativaca, s mnogima sam igrao u U-21 reprezentaciji. Ali nisam se proteklih dana čuo s njima, tako da ne znam što misle o Azerbajdžanu, kaže Ozobić
Vidi originalni članak

Najbolji igrač im je Almeida, on igra sa mnom u Qarabagu i vrlo je dobar igrač u sredini terena. Odlično kontrolira igru, ima kvalitetan pas. Dosta toga se u igri Azera vrti oko njega. Šejdajev? Njega i ne znam baš tako dobro, pa o njemu ne mogu više pričati, poručio je Filip Ozobić koji već tri godine igra u Azerbajdžanu.

Filip Ozobić još je 2016. godine iz Slaven Belupa otišao u Gabalu, a onda je prošle sezone prešao u redove njihovog rivala - Qarabaga. U svojoj karijeri skupio je dva nastupa za A reprezentaciju Hrvatske, bio je član kockastih na kineskoj avanturi u siječnju 2017. godine, zaigrao protiv Čilea i Kine.

- Ma svi su svjesni kako je Hrvatska veliki favorit, pa kako bi i remi za njih u ovom dvoboju bio odličan rezultat. Malo sam o ovoj utakmici pričao sa svojim klupskim suigračima, ali ništa previše. Svi znaju kakve Hrvatska ima pojedince, pa se nisu o njima ništa opširnije raspitivali.

Jeste li se vi već u Azerbajdžanu susreli s novim izbornikom Nikolom Jurčevićem ili pak njegovim pomoćnikom Marijom Tokićem?

- Sreo sam ih kada su tek došli u Azerbajdžan, nismo se stigli previše družiti niti ozbiljnije popričati. Ali, dogovorili smo se kako ćemo se opet susresti i malo podružiti kada prođe ovaj kvalifikacijski ciklus.

A kakva je vaša situacija? Jednom ste nam prilikom rekli kako bi voljeli odjenuti dres Azerbajdžana?

- Dobro, ja sam tek treću godinu ovdje, još uvijek je rano pričati o takvim stvarima. Prvo moram ovdje biti pet godina kako bi uopće dobio njihovu putovnicu, tako da ćemo i oko toga sve još vidjeti.

U karijeri ste igrali s brojnim reprezentativcima Hrvatske, jesu li se neki od njih proteklih dana kod vas raspitivali o Azerbajdžanu?

- Znam velik broj naših reprezentativaca, s mnogima sam igrao u U-21 reprezentaciji. Ali ne, nisam se proteklih dana čuo s njima, tako da ne znam kakvo je njihovo mišljenje o reprezentaciji Azerbajdžana.

Koje su po vama prednosti i mane Azerbajdžana?

- Dobro, i to mi je teško govoriti, sada je stigao novi izbornik. Nikola Jurčević tek je preuzeo Azerbajdžan, njih je prije vodio Gurban Gurbanov koji je i meni trener u Qarabagu. Vidjet ćemo kako će sada igrati Azerbajdžan, svaki trener ima neki svoj stil i način igre.

A kako dišu njihovi reprezentativci? Vi ih dobro poznate, je li možda netko od njih navijao za Hrvatsku u finalu Svjetskog prvenstva?

- Haha, pa mislim da je dosta njih općenito na Svjetskom prvenstvu navijalo za Hrvatsku, svima smo bili simpatični. Ali, jedino su u dvoboju protiv Rusije ipak bili za domaćina turnira - završio je Ozobić.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • komentator__Luka 20.03.2019.

    ako se trebalo paziti bilo koga iz azerbajdžana onda k vragu, i općenito nekoga iz ove skupine, nikad lakša skupina a 2 od 5 idu na EURO, taman da budemo i drugi nekim čudom, ali vjerojatno ćemo biti 1. to su šanse bar 90%

Komentiraj...
Vidi sve komentare