Obavijesti

Sport

Komentari 1

'Trebamo se pripaziti Almeide, a svi su navijali za nas u Rusiji'

'Trebamo se pripaziti Almeide, a svi su navijali za nas u Rusiji'
1

Znam velik broj naših reprezentativaca, s mnogima sam igrao u U-21 reprezentaciji. Ali nisam se proteklih dana čuo s njima, tako da ne znam što misle o Azerbajdžanu, kaže Ozobić

VIDEO

Najbolji igrač im je Almeida, on igra sa mnom u Qarabagu i vrlo je dobar igrač u sredini terena. Odlično kontrolira igru, ima kvalitetan pas. Dosta toga se u igri Azera vrti oko njega. Šejdajev? Njega i ne znam baš tako dobro, pa o njemu ne mogu više pričati, poručio je Filip Ozobić koji već tri godine igra u Azerbajdžanu.

Filip Ozobić još je 2016. godine iz Slaven Belupa otišao u Gabalu, a onda je prošle sezone prešao u redove njihovog rivala - Qarabaga. U svojoj karijeri skupio je dva nastupa za A reprezentaciju Hrvatske, bio je član kockastih na kineskoj avanturi u siječnju 2017. godine, zaigrao protiv Čilea i Kine.

- Ma svi su svjesni kako je Hrvatska veliki favorit, pa kako bi i remi za njih u ovom dvoboju bio odličan rezultat. Malo sam o ovoj utakmici pričao sa svojim klupskim suigračima, ali ništa previše. Svi znaju kakve Hrvatska ima pojedince, pa se nisu o njima ništa opširnije raspitivali.

Jeste li se vi već u Azerbajdžanu susreli s novim izbornikom Nikolom Jurčevićem ili pak njegovim pomoćnikom Marijom Tokićem?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sreo sam ih kada su tek došli u Azerbajdžan, nismo se stigli previše družiti niti ozbiljnije popričati. Ali, dogovorili smo se kako ćemo se opet susresti i malo podružiti kada prođe ovaj kvalifikacijski ciklus.

A kakva je vaša situacija? Jednom ste nam prilikom rekli kako bi voljeli odjenuti dres Azerbajdžana?

- Dobro, ja sam tek treću godinu ovdje, još uvijek je rano pričati o takvim stvarima. Prvo moram ovdje biti pet godina kako bi uopće dobio njihovu putovnicu, tako da ćemo i oko toga sve još vidjeti.

U karijeri ste igrali s brojnim reprezentativcima Hrvatske, jesu li se neki od njih proteklih dana kod vas raspitivali o Azerbajdžanu?

- Znam velik broj naših reprezentativaca, s mnogima sam igrao u U-21 reprezentaciji. Ali ne, nisam se proteklih dana čuo s njima, tako da ne znam kakvo je njihovo mišljenje o reprezentaciji Azerbajdžana.

Koje su po vama prednosti i mane Azerbajdžana?

- Dobro, i to mi je teško govoriti, sada je stigao novi izbornik. Nikola Jurčević tek je preuzeo Azerbajdžan, njih je prije vodio Gurban Gurbanov koji je i meni trener u Qarabagu. Vidjet ćemo kako će sada igrati Azerbajdžan, svaki trener ima neki svoj stil i način igre.

A kako dišu njihovi reprezentativci? Vi ih dobro poznate, je li možda netko od njih navijao za Hrvatsku u finalu Svjetskog prvenstva?

- Haha, pa mislim da je dosta njih općenito na Svjetskom prvenstvu navijalo za Hrvatsku, svima smo bili simpatični. Ali, jedino su u dvoboju protiv Rusije ipak bili za domaćina turnira - završio je Ozobić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...