To je to što me zanima!

Treća sreća za Kloppa: Nek mu se vratilo za nepravdu u ligi...

Hrvatska od 2013. stalno ima igrača koji osvaja Ligu prvaka. Sad se Mariju Mandžukiću, Mateo Kovačiću, Luki Modriću i Ivanu Rakitiću pridružio i stoper Dejan Lovren. Šesti put je prvak Europe Liverpool
Vidi originalni članak

Jürgen Klopp izgubio je dva finala Lige prvaka. Lani s Liverpoolom i 2013. godine s Borussijom Dortmund, ali je napokon dočekao da podigne najvredniji pehar u europskom klupskom nogometu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Treća je Nijemcu bila sreća. U finalu od kojega smo očekivali puno više. Najavljivala se nogometna rapsodija, golijada, ali u Madridu je to bila šahovska partija. Izostala je rapsodija kakvu smo imali u polufinalima i četvrtfinalima. Sve je odlučeno u prvoj minuti. Liverpool je nakon gola Salaha iz penala sačuvao prednost od 1-0 do pred sami kraj utakmice.

Naslov je tada potvrdio junak Divock Origi. Imali su Spursi par dobrih udaraca u nastavku, ali je golmansku klasu pokazao Brazilac Alisson Becker. Srednje mu je ime Ramses. Doista je u drugom poluvremenu izgledao moćno poput faraona. 

Zaslužio je Klopp svojim radom u Liverpoolu veliki trofej. Iako sam veliki navijač Manchester Uniteda, nogometna je nepravda da momčad koja je osvojila gotovo 100 bodova u Premiershipu nije osvojila naslov engleskog prvaka. Liverpoolu se vratilo u Ligi prvaka.

Spursima svaka čast na sjajnoj sezoni. Bome, njih, nitko nije vidio u finalu Lige prvaka. Pitanje je jesu li i oni sami vjerovali da će nakon tri kola uopće i proći skupinu. Inter im je darovao prolazak remijem s PSV-om. Krvavo su Spursi radili da dođu do finala i igrači i njihov trener Mauricio Pochettino, zaslužuju pljesak i naklon za sve što su napravili ove sezone u Europi.

FOTO: SJEĆATE SE VITALIJA? Najljepši trenutak finala LP-a: Youtuberova djevojka u terenu

Toliko o gubitnicima, ovo je ipak noć Liverpoola njegovih navijača kojih puno ima među Hrvatima u domovini i inozemstvu. Neka burno proslave ovaj europski naslov. 

Hrvatska od 2013. godine stalno ima igrača koji osvaja Ligu prvaka. Sad se Mariju Mandžukiću, Mateo Kovačiću, Luki Modriću i Ivanu Rakitiću pridružio i stoper kluba s Anfielda Dejan Lovren. 

Nije to mala stvar, Hrvati ponovno imaju prvaka Europe. Serija se nastavila, sedmu godinu zaredom igrač s hrvatskom zastavom podiže trofej Lige prvaka. Ovaj Liverpool će i iduće sezone biti među najvećim favoritima Lige prvaka, a Tottenham?!

Realno, sad je igrao finale i pitanje je kad će opet biti u završnoj utakmici Lige prvaka. I, da, bilo je to finale bez žutog kartona. 

Idi na 24sata

Komentari 57

  • dektiva3 03.06.2019.

    Hajdukovci su dizali pehare davno,al tada dinamo bio mali klub...

  • user_432191 02.06.2019.

    Koja nepravda ah bože dragi

  • 02.06.2019.

    Liverpool HVALA

Komentiraj...
Vidi sve komentare