To je to što me zanima!

Trener Matee Jelić dobio status vrhunskog trenera, Milanovićev sin imat će još veću potporu

Ukupni prihodi HOO-a u prvom polugodištu ove godine iznosili su 81.794.232 kuna, što je povećanje za 22,5 posto u odnosu na prošlu godinu. Ukupni rashodi su u izvještajnom razdoblju iznosili 80.277.028 kuna
Vidi originalni članak

U sklopu obilježavanja 30. obljetnice utemeljenja udruge Hrvatski olimpijski odbor (HOO) održao je 20. redovnu sjednicu Vijeća u aktualnom sazivu kojoj je predsjedavao čelnik HOO-a Zlatko Mateša.

Na sjednici se između ostalog govorilo o financijskoj situaciji. Ukupni prihodi HOO-a u prvom polugodištu ove godine iznosili su 81.794.232 kuna, što je povećanje za 22,5 posto u odnosu na prošlu godinu. Ukupni rashodi su u izvještajnom razdoblju iznosili 80.277.028 kuna, što je povećanje 39,10 posto u odnosu na 2020. godinu.

Potom su na dnevnom redu bila šestomjesečna izvješća iz Razvojnih programa HOO-a, a uspoređivana su i sa stanjem u prošloj godini.

Razvojni program I. s 88 korisnika iz 18 sportova u 2021. nastavilo je koristiti više od 60 posto mladih sportašica i sportaša. U polugodišnjem izvješću o realizaciji programa potpore sportašicama mlađih dobnih uzrasta u ekipnim sportovima (Razvojni program II.), HOO je u 2020. skrbio o 87 sportašica iz šest sportova (košarka, odbojka, vaterpolo, rukomet sinkronizirano plivanje i hokej na travi) - sve redom članice ženskih kadetskih reprezentacija.

TOMAS NA ODLASKU? Trener Matee Jelić na životnoj prekretnici: Ponuda Nijemaca je fantastična, jako se lomim...

U okviru Programa potpore perspektivnim sportašima (II./1) u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2021. godine HOO je skrbio o ukupno 115 sportašica i sportaša iz 29 individualnih sportova što je 10 sportaša i dva sporta više nego u istom razdoblju 2020. godine, dok je u Programu II./2 skrbio o 64 sportaša iz tri ekipna sporta - košarke, odbojke i vaterpola, jednako kao i u istom razdoblju 2020. godine. U prvih šest mjeseci 2021. godine u razvojnom Programu III. bilo je 117 sportaša, raspoređenih u 26 pojedinačnih sportova.

S 1. rujna 2021. godine u Razvojni program I. uvršteni su Tea Peteh (jedrenje) i Marko Milanović (hrvanje), a s istim nadnevkom status korisnika prestaje za čak 35 sportašica i sportaša iz borilačkih sportova, atletike, boćanja, mačevanja, skijanja i tenisa. U razvojni program II./1 s 1. kolovoza uvršteni su Filip Kozina i Dominik Škorjanc (atletika) te Lorena Jurišić (kickboxing), dok je Tina Šmid (atletika) na zahtjev HAS-a ostala bez tog statusa. U Razvojni program III. od 1. kolovoza uvršteni su Fran Bonifačić i Klara Barnjak (atletika), Luka Malobabić (hrvanje), Amela Nicol Imširović i Mihael Grivičić (kuglanje) te Luka Turkalj (taekwondo), dok status korisnika tog programa s 1. rujna prestaje Lari Santini (bodybuilding) te Deanu Gunjaviću i Matijasu Bariću (sambo).

Puno je promjena i u Programu sufinanciranja rada trenera. Četvorica stručnjaka, iznimno zaslužnih za osvajanje olimpijskih odličja svojih sportašica i sportaša u Tokiju, dobili su od 1. rujna status vrhunskih trenera (23.000 kuna mjesečno u bruto iznosu) - Vedran Martić (tenis), Toni Tomas i Veljko Laura (taekwondo) te Lucijan Krce (gimnastika). Vladimir Preradović (judo) je od 1. srpnja u statusu vrsnog trenera, Saša Šešum (atletika) od 1. kolovoza trener mlađih dobnih kategorija, a Gordan Mlinarić (skijanje) od 1. rujna u skupini trenera za razvoj pojedinog sporta.

Tijekom 2021. godine ovlaštena revizorska tvrtka Brdara d.o o. obavila je reviziju financijskog poslovanja HOO-a za 2020. godinu. U izvješću stoji da financijski izvještaji HOO-a prikazuju istinit prikaz financijskog poslovanja i da su usklađeni sa Zakonom o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija RH. Jednako tako, nepravilnosti nisu utvrđene ni pri reviziji utroška sredstava iz programa Europske unije.

POGLEDAJTE LIVE PRIJENOS DUGOOČEKIVANE BORBE VASO vs. CROATA: 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare