Sport

Komentari 19

Trener Matee Jelić na životnoj prekretnici: Ponuda Nijemaca je fantastična, jako se lomim...

Trener Matee Jelić na životnoj prekretnici: Ponuda Nijemaca je fantastična, jako se lomim...

Hrvatski taekwondo savez i Hrvatski olimpijski odbor pribojavali su se takvog ishoda. I sad zazivaju pomoć države, Vlade RH. Sluha da ne dopusti da stručnjaci odlaze u inozemstvo...

Ovo je peta ponuda koju sam dobio posljednjih godina. Prethodne sam odbio i nisam previše dvojio oko toga. Međutim, ova je najjača. U pitanju je velik novac i fantastični uvjeti za rad. Nemjerljivo s onim što imam u Hrvatskoj.

Rekao nam je to izbornik hrvatske taekwondo reprezentacije Toni Tomas (40).

Priča traje već dugo, otkako je Tomas od splitskog Marjana napravio najjači klub u Hrvatskoj, a potom stvorio olimpijske medaljaše, svjetske i europske prvak(inj)e, 29 medalja na europskim prvenstvima, od toga sedam zlatnih, 11 medalja na svjetskim prvenstvima, te tri olimpijske medalje. Od sestara Zaninović do Matee Jelić.

Chiba: Matea Jelić i Lauren Williams u borbi za zlatnu medalju

No, prvi se put Tomas doista lomi. Ponuda Njemačke je velika. Nijemcima nije puno pošteno platiti stručnjaka koji može od njih stvoriti taekwondo silu, a nama?

- Lomim se, razmišljam, dvojim... Imam obitelj i moram razmišljati o tome, sad sam u naponu snage, a život je jedan. Doista je teško samo tako odbiti. Ostvarili smo u Hrvatskoj velike uspjehe, ali u nekom trenutku moraš razmišljati i o nekim drugim stvarima u životu, egzistencijalnim. Naravno da bih najradije cijelu karijeru proveo u Hrvatskoj, doma, ali ovo je ponuda koja se teško odbija - dodao je.

Zagreb: Svečanost ispraćaja hrvatskih sportaša na Olimpijske igre u Tokio

Hrvatski taekwondo savez i Hrvatski olimpijski odbor pribojavali su se takvog ishoda. I sad zazivaju pomoć države, Vlade RH. Sluha da ne dopusti samo tako, prekriženih ruku, da stručnjaci odlaze u inozemstvo...

POGLEDAJTE VIDEO UOČI BORBE S VASOM: Dan s 'Croatom'

Najčitaniji članci