Obavijesti

Sport

Komentari 0

Trener Matee Jelić dobio status vrhunskog trenera, Milanovićev sin imat će još veću potporu

Trener Matee Jelić dobio status vrhunskog trenera, Milanovićev sin imat će još veću potporu

Ukupni prihodi HOO-a u prvom polugodištu ove godine iznosili su 81.794.232 kuna, što je povećanje za 22,5 posto u odnosu na prošlu godinu. Ukupni rashodi su u izvještajnom razdoblju iznosili 80.277.028 kuna

VIDEO

U sklopu obilježavanja 30. obljetnice utemeljenja udruge Hrvatski olimpijski odbor (HOO) održao je 20. redovnu sjednicu Vijeća u aktualnom sazivu kojoj je predsjedavao čelnik HOO-a Zlatko Mateša.

Na sjednici se između ostalog govorilo o financijskoj situaciji. Ukupni prihodi HOO-a u prvom polugodištu ove godine iznosili su 81.794.232 kuna, što je povećanje za 22,5 posto u odnosu na prošlu godinu. Ukupni rashodi su u izvještajnom razdoblju iznosili 80.277.028 kuna, što je povećanje 39,10 posto u odnosu na 2020. godinu.

Potom su na dnevnom redu bila šestomjesečna izvješća iz Razvojnih programa HOO-a, a uspoređivana su i sa stanjem u prošloj godini.

Razvojni program I. s 88 korisnika iz 18 sportova u 2021. nastavilo je koristiti više od 60 posto mladih sportašica i sportaša. U polugodišnjem izvješću o realizaciji programa potpore sportašicama mlađih dobnih uzrasta u ekipnim sportovima (Razvojni program II.), HOO je u 2020. skrbio o 87 sportašica iz šest sportova (košarka, odbojka, vaterpolo, rukomet sinkronizirano plivanje i hokej na travi) - sve redom članice ženskih kadetskih reprezentacija.

Trener Matee Jelić na životnoj prekretnici: Ponuda Nijemaca je fantastična, jako se lomim...
Trener Matee Jelić na životnoj prekretnici: Ponuda Nijemaca je fantastična, jako se lomim...

U okviru Programa potpore perspektivnim sportašima (II./1) u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2021. godine HOO je skrbio o ukupno 115 sportašica i sportaša iz 29 individualnih sportova što je 10 sportaša i dva sporta više nego u istom razdoblju 2020. godine, dok je u Programu II./2 skrbio o 64 sportaša iz tri ekipna sporta - košarke, odbojke i vaterpola, jednako kao i u istom razdoblju 2020. godine. U prvih šest mjeseci 2021. godine u razvojnom Programu III. bilo je 117 sportaša, raspoređenih u 26 pojedinačnih sportova.

S 1. rujna 2021. godine u Razvojni program I. uvršteni su Tea Peteh (jedrenje) i Marko Milanović (hrvanje), a s istim nadnevkom status korisnika prestaje za čak 35 sportašica i sportaša iz borilačkih sportova, atletike, boćanja, mačevanja, skijanja i tenisa. U razvojni program II./1 s 1. kolovoza uvršteni su Filip Kozina i Dominik Škorjanc (atletika) te Lorena Jurišić (kickboxing), dok je Tina Šmid (atletika) na zahtjev HAS-a ostala bez tog statusa. U Razvojni program III. od 1. kolovoza uvršteni su Fran Bonifačić i Klara Barnjak (atletika), Luka Malobabić (hrvanje), Amela Nicol Imširović i Mihael Grivičić (kuglanje) te Luka Turkalj (taekwondo), dok status korisnika tog programa s 1. rujna prestaje Lari Santini (bodybuilding) te Deanu Gunjaviću i Matijasu Bariću (sambo).

Puno je promjena i u Programu sufinanciranja rada trenera. Četvorica stručnjaka, iznimno zaslužnih za osvajanje olimpijskih odličja svojih sportašica i sportaša u Tokiju, dobili su od 1. rujna status vrhunskih trenera (23.000 kuna mjesečno u bruto iznosu) - Vedran Martić (tenis), Toni Tomas i Veljko Laura (taekwondo) te Lucijan Krce (gimnastika). Vladimir Preradović (judo) je od 1. srpnja u statusu vrsnog trenera, Saša Šešum (atletika) od 1. kolovoza trener mlađih dobnih kategorija, a Gordan Mlinarić (skijanje) od 1. rujna u skupini trenera za razvoj pojedinog sporta.

Tijekom 2021. godine ovlaštena revizorska tvrtka Brdara d.o o. obavila je reviziju financijskog poslovanja HOO-a za 2020. godinu. U izvješću stoji da financijski izvještaji HOO-a prikazuju istinit prikaz financijskog poslovanja i da su usklađeni sa Zakonom o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija RH. Jednako tako, nepravilnosti nisu utvrđene ni pri reviziji utroška sredstava iz programa Europske unije.

POGLEDAJTE LIVE PRIJENOS DUGOOČEKIVANE BORBE VASO vs. CROATA: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica