To je to što me zanima!

Trener Mornara teško uvrijedio Cibonu, iz kluba mu odgovorili: Pa ovo je presedan u sportu!

Da je Gnjidić došao u Mornar, uvjeravam vas da bi se za njega sada već otimali euroligaši. Žao mi je da jedan mladi talent ovako propada u Ciboni, kazao je trener Mornara Mihailo Pavićević i žestoko opleo po Ciboni. Vukovi su mu odgovorili priopćenjem
Vidi originalni članak

Cibona je na proljeće prošle godine skoro rasprodala obiteljsko blago. Mornar iz Bara je tada žestoko zagrizao za velikog hrvatskog talenta Lovru Gnjidića (20), trener crnogorske momčadi Mihailo Pavićević je čak i potvrdio da talentirani playmaker dolazi u Bar. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Spominjala se cifra od tek 75.000 eura, posao je dogovoren kada u Ciboni nisu previše vjerovali Gnjidiću i dobivao je minute na kapaljku. Ipak, dolaskom trenera Vladimira Jovanovića njegov status u Ciboni naglo je porastao pa ga je klub odbio prodati. Preko noći su ga odlučili ostaviti i predstavili ga kao dijamanta i temelj na kojem će graditi budućnost.

Hrvatski klub vrvi talentima poput Brankovića, Prkačina i Gnjidića. Odlučili su se osloniti na mladost, budućnost je svijetla, ali sadašnjost jako teška. Teški poraz od Mornara (82-65) u 14. kolu ABA lige samo je realan prikaz stanja u kojem se Cibona nalazi. 

Brojni akteri su tijekom svih ovih godina opustošili nekadašnjeg prvaka Europe, rasprodavali teško stečeni ugled i klub sveli na niske grane. Toliko niske da se s njim sprdaju i iz jednog Mornara koji samo može sanjati uspjehe koje je postigla Cibona.

Trener Mornara Mihailo Pavićević žestoko je opleo po Ciboni. A možemo reći i uvrijedio simbol hrvatske košarke.

- Volio bih s ovog mjesta pozdraviti sve dušebrižnike koji su nas ljetos kritizirali kad smo htjeli dovesti Lovru Gnjidića.  Da je Gnjidić došao u Mornar, uvjeravam vas da bi se za njega sada već otimali euroligaši. Žao mi je da jedan mladi talent ovako propada - rekao je trener Mornara Pavićević koji očito nije bio na predavanjima za trenere kada se pričalo o fair-playu i poštovanju protivnika.

Hrvatski klub nije ostao dužan pa je priopćenjem odgovorio na nesportske i zlonamjerne izjave trenera Mornara koji je ovim rječnikom očito htio oskvrnuti hrvatskog velikana i nanijeti štetu klubu. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

KK Cibona u cilju zaštite Kluba te našeg stožernog igrača Lovre Gnjidića ovim putem želi izraziti nezadovoljstvo i poslati jasnu poruku osude jučerašnje izjave trenera KK Mornar Bar Mihaila Pavićevića.

Navedena izjava koju smatramo iznimno nesportskom i zlonamjernom, a koja je i svojevrsni presedan u košarkaškom i sportskom svijetu, prije svega najviše govori o osobi koja ju je izrekla. Takve teze, koje su deplasirane i netočne, očito imaju za cilj negativno utjecati na atmosferu u i oko Kluba. Iako možemo samo nagađati povod i razlog takvog nastupa, možemo jasno reći kako su takvi neprimjereni javni istupi samo osnažili naš kolektiv i potvrdili ispravnost odluke Lovre Gnjidića da nastavi razvijati svoju karijeru u KK Cibona.

Vodstvo KK Cibona čini i radit će sve kako bi zaštitila svoje igrače, stručni stožer i čitavi Klub te će nastaviti voditi sportsku politiku koja je usmjerena na razvoj mladih igrača. Lovro Gnjidić svojim je nastupima u KK Cibona potvrdio vlastitu sportsku i ljudsku kvalitetu, a potvrdu igračkog razvoja dobio je izborivši se za mjesto u nacionalnoj košarkaškoj reprezentaciji upravo kao igrač našeg Kluba. Politika prodaje klupskih talenata te štetan način vođena Kluba nisu i neće biti način upravljanja Klubom od strane aktualne Uprave, koliko god to određenim pojedincima očito nije po volji. Uprava i Skupština nastavljaju sa započetim procesom demokratizacije, profesionalizacije upravljanja te osiguravanja stabilizacije poslovanja i financijskog restrukturiranja Kluba, a stabilan kadar igrača te razvoj mladih neke su od osnovnih pretpostavki koje ćemo sustavno provoditi.

KK Cibona kao istinski sportski i košarkaški brend nije i neće, a bez da je prethodno prozvana, komentirati druge klubove i igrače istih. Navedeno smatramo osnovom sportske kulture i fairplay-a te se nadamo kako će se na isti način odnositi i svi drugi subjekti u cilju zaštite našeg sporta.

Uprava KK Cibona

Idi na 24sata

Komentari 12

  • čvorko 04.01.2022.

    nije to ni sjena nekada velikoga kluba, uprava je smiješna, a ti talenti nisu niti izblaiza talentirani kao što vi mislite... to su već 20-godišnjaci koji su trebali klub odvesti u borbu za visoke pozicije a ne da ih se smatra velikim talentima bez osnove... pa tako dodjemo do situacije da vas jedan švercer proziva

  • RedDoor 04.01.2022.

    Što mi radimo u Aba ligi više i je li itko može skupiti ključne ljude u državi da se krene drugim smjerom s košarkom i drugim ekipnim sportovima. Aj da mi ne izbacivamo top igrače više, nego nismo ni prosječne više za Euro kup tipa.

  • 04.01.2022.

    Što naši klubovi uopće dobivaju s aba ligom?

Komentiraj...
Vidi sve komentare