To je to što me zanima!

Trener Toronta: Volim što Roko Ukić strašno brzo uči

Trener Toronto Raptorsa Jay Triano objasnio je zašto Roku Ukiću u posljednje vrijeme daje bitno manju minutažu na utakmicama Toronto Raptorsa
Vidi originalni članak

S Ukićem i njegovim trenerom porazgovarao je novinar Hoops Addicta Ryan McNeill, koji je tekst posvetio hrvatskom rookieju kanadske momčadi. O 24-godišnjem Splićaninu nizao je samo komplimente.
"Unatoč skromnim brojkama (12.3 minute, 4.4 koša i 1.8 asistencija po utakmici), Ukić je ove sezone dokazao da je sposoban biti više negoli dostojna zamjena za Josea Calderona. Da bi nastavio rasti, sada mu treba samo ono što i svakom rookieju: što više minuta na parketu", napisao je novinar, kojemu je Ukić kazao:
- Mislim da je moja minutaža pala otkako se oporavio Jose Calderon. Tijekom siječnja i veljače propustio je puno utakmica i zbog toga sam igrao više.
Hrvatski razigravač dobro zna što mu je činiti.
- Trener traži od mene da budem agresivan s loptom. Ponekad od mene očekuje bolje odluke dok sam na parketu. Hoće da više dodajem loptu i razigravam suigrače. U svakom slučaju, pokušavam raditi što se od mene traži i želim nastaviti tako. Moram samo biti agresivan cijelo vrijeme. Isto tako, moram zabijati lagane koševe. To je najbolji način na koji mogu pomoći momčadi - zaključio je playmaker hrvatske reprezentacije.
Evo kako je za Hoops Addict razloge smanjene Ukićeve minutaže obrazložio trener Jay Triano.
- Radi se samo o osjećaju. Imao sam dojam u posljednjim utakmicama da bi nam bolje odgovarao viši playmaker. S Anthonyjem Parkerom na toj poziciji protiv svih smo suparničkih razigravača imali prednost u visini. To je jedini razlog - otkriva Triano i dodaje:
- I dalje mu nastojimo davati čim više prilika. Prije nekoliko dana je ušao i napravio nekoliko jako dobrih stvari, no on si sam mora zaraditi više minuta na parketu. Mlad je igrač koji pokušava pronaći pravi put - rekao je trener Raptorsa i nastavio:
- U toj je utakmici loše reagirao pri prvom boravku na parketu. Čim je ušao, uzeo je dva brza šuta bez da je ikome u napadu makar pokušao dodati. Playmakeri takve stvari ne rade. Kad sam mu dao drugu priliku iste večeri, odmah je reagirao ispravno. Doveo je loptu u napad i dao je, onda ponovno nakon nekoliko odigravanja došao u njezin posjed, nakon čega je dvaput sjajno pronašao slobodnog igrača. Bila je to ogromna razlika u samo jednoj večeri.
Roko je nekoliko utakmica ove sezone odigrao sjajno, više od toga teško je očekivati u prvo NBA sezoni. Pogotovo ako minutaža nije prava. No Ukić ima puno mjesta za napredak i toga je itekako svjestan.
- Volim što jako brzo uči. Zbog toga ćemo mu i dalje davati prilike što češće budemo mogli. No moramo također nastojati i dobivati utakmice - završio je Triano.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare