Obavijesti

Sport

Komentari 0

Trener Toronta: Volim što Roko Ukić strašno brzo uči

Trener Toronta: Volim što Roko Ukić strašno brzo uči
1

Trener Toronto Raptorsa Jay Triano objasnio je zašto Roku Ukiću u posljednje vrijeme daje bitno manju minutažu na utakmicama Toronto Raptorsa

VIDEO

S Ukićem i njegovim trenerom porazgovarao je novinar Hoops Addicta Ryan McNeill, koji je tekst posvetio hrvatskom rookieju kanadske momčadi. O 24-godišnjem Splićaninu nizao je samo komplimente.
"Unatoč skromnim brojkama (12.3 minute, 4.4 koša i 1.8 asistencija po utakmici), Ukić je ove sezone dokazao da je sposoban biti više negoli dostojna zamjena za Josea Calderona. Da bi nastavio rasti, sada mu treba samo ono što i svakom rookieju: što više minuta na parketu", napisao je novinar, kojemu je Ukić kazao:
- Mislim da je moja minutaža pala otkako se oporavio Jose Calderon. Tijekom siječnja i veljače propustio je puno utakmica i zbog toga sam igrao više.
Hrvatski razigravač dobro zna što mu je činiti.
- Trener traži od mene da budem agresivan s loptom. Ponekad od mene očekuje bolje odluke dok sam na parketu. Hoće da više dodajem loptu i razigravam suigrače. U svakom slučaju, pokušavam raditi što se od mene traži i želim nastaviti tako. Moram samo biti agresivan cijelo vrijeme. Isto tako, moram zabijati lagane koševe. To je najbolji način na koji mogu pomoći momčadi - zaključio je playmaker hrvatske reprezentacije.
Evo kako je za Hoops Addict razloge smanjene Ukićeve minutaže obrazložio trener Jay Triano.
- Radi se samo o osjećaju. Imao sam dojam u posljednjim utakmicama da bi nam bolje odgovarao viši playmaker. S Anthonyjem Parkerom na toj poziciji protiv svih smo suparničkih razigravača imali prednost u visini. To je jedini razlog - otkriva Triano i dodaje:
- I dalje mu nastojimo davati čim više prilika. Prije nekoliko dana je ušao i napravio nekoliko jako dobrih stvari, no on si sam mora zaraditi više minuta na parketu. Mlad je igrač koji pokušava pronaći pravi put - rekao je trener Raptorsa i nastavio:
- U toj je utakmici loše reagirao pri prvom boravku na parketu. Čim je ušao, uzeo je dva brza šuta bez da je ikome u napadu makar pokušao dodati. Playmakeri takve stvari ne rade. Kad sam mu dao drugu priliku iste večeri, odmah je reagirao ispravno. Doveo je loptu u napad i dao je, onda ponovno nakon nekoliko odigravanja došao u njezin posjed, nakon čega je dvaput sjajno pronašao slobodnog igrača. Bila je to ogromna razlika u samo jednoj večeri.
Roko je nekoliko utakmica ove sezone odigrao sjajno, više od toga teško je očekivati u prvo NBA sezoni. Pogotovo ako minutaža nije prava. No Ukić ima puno mjesta za napredak i toga je itekako svjestan.
- Volim što jako brzo uči. Zbog toga ćemo mu i dalje davati prilike što češće budemo mogli. No moramo također nastojati i dobivati utakmice - završio je Triano.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti