To je to što me zanima!

Treneri su bili i kuhari i cimeri, a sprava pričvršćena za šank

HRVATSKO ČUDO Gledamo se i glupo se smješkamo, još ne vjerujemo što smo učinili. Sad kad smo tu, zašto ne bismo osvojili pokoju medalju? pita se izbornik...
Vidi originalni članak

Velik je ovo uspjeh i pokušat ćemo ga iskoristiti. Vrata su nam otvorena za medalju na Svjetskom prvenstvu, javio nam se iz Kine izbornik hrvatskih gimnastičara Vladimir Mađarević.

Hrvatska gimnastika u Nanningu je ostvarila povijesni rezultat, tri naša gimnastičara bit će u finalu SP-a. Dosad su ukupno samo četiri Hrvata bila u finalu SP-a, a sad ćemo ih imati tri na istom natjecanju


- Samo Rusija, SAD i Japan imaju četvoricu gimnastičara u finalu SP-a. I domaćini Kinezi imaju trojicu, a kod njih je gimnastika nacionalni sport. Evo, već se dva-tri dana samo gledamo i glupo smješkamo. Ne vjerujemo ni mi što smo ostvarili - kaže Mađarević.


U Hrvatskoj je gimnastika svedena na entuzijazam pojedinaca. Jedino Filip Ude, osvajač olimpijskog srebra iz Pekinga, ima uvjete primjerene njegovim rezultatima. 
Trenira u novoj dvorani u Čakovcu, ali dugo je bio "beskućnik". Deset godina trenirao je u Bratislavi s trenerom, Rusom Igorom Križinjskim, koji mu je bio kuhar i cimer.


Samo 350 kilometara istočnije, u Osijeku, odrastao je još jedan gimnastički dragulj, prvak također stvoren u teškim uvjetima, Robert Seligman. Posljednjih pet godina trenira s našim izbornikom u Osijeku, a njegov klub mogao bi se uskoro preseliti u novu, veću dvoranu.

Zagrepčanin Marijo Možnik je najmlađi u reprezentaciji, ali i najzaposleniji. Uspješan je gimnastičar, diplomirani kineziolog, a u pauzi od vježbanja “ganja” i diplomu sportskog menadžera. Stigne i asistirati profesoru Hraškom na gimnastičkoj katedri na KIF-u. 

Lani je dobio Rektorovu nagradu, a uskoro bi trebao postati doktor kineziologije. Trenira u školskom domu nasuprot zagrebačkog HNK-a, a za plasman u finale SP-a pripremio se na posebnoj preči, koju inače zovu "kraljevska sprava" i koja je najopasnija sprava u gimnastici. 

Njegova je pričvršćena za šank kluba Sokol! 


- Sigurno je da su gurali jedan drugog prema uspjehu, ali svaki od njih je morao proliti puno znoja - zaključio je naš izbornik Vladimir Mađarević.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • joe_balkan 07.10.2014.

    Kad su finala da provam nac stream? Mogli ste napisat i koje slovo o tome.. Hvala unaprijed! :)

  • teddy_schmeisser 07.10.2014.

    Neka uzmu 10% prihoda (godišnje) koje grad ZG daje Mamićima, imati ćemo najbolje gimnastičare na svijetu. A žalosno je da imamo toliko drugih sportaša među najboljima na kugli, ali se bave sportovima koji su na marginama. Bitno da se napucava novac u nogomet (da imamo neke rezultate bih još i razumio). Ma neznaš da li bih se smijao ili plakao.

  • dac11 07.10.2014.

    Vec duze vremena nasi gimnasticari su u vrhu. Ko zna mozda bi bili jos bolji da imaju uvjete. U svakom slucaju svaka im cast

Komentiraj...
Vidi sve komentare