To je to što me zanima!

Tresnuli smo o pod: Tko je kriv za najlošiji plasman Hrvatske u povijesti svjetskih prvenstava?

U redu, nismo imali vrhunske igrače u najboljem izdanju zbog ozljeda, ali je li se moglo bolje u Egiptu od 15. mjesta? Je li glavni krivac Lino Červar? Pitamo vas: tko je krivac za ovaj rezultat
Vidi originalni članak

Umjesto hita, Hrvatska je bila jedno od najvećih razočaranja Svjetskoga rukometnog prvenstva u Egiptu. Prvi put nakon 2001. završili smo lošiji od šestog mjesta. Štoviše, ovo je naše najlošiji Mundijal ikad! Idemo kući kao 15. reprezentacija svijeta (dosad smo nalošiji bili 1997. u Japanu, 13.)

Danska nas je razbila u Kairu 38-26, to nam je najteži poraz u povijesti svjetskih prvenstava u posljednjoj utakmici jednog od naših najvećih sportskih trenera Line Červara na izborničkoj klupi.

POGLEDAJTE VIDEO: Reakcije nakon ispadanja s Mundijala

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Puno toga nije štimalo od početka, Lino je govorio da ovaj Mundijal zbog epidemiološke situacije prošle i ove godine uopće ne bi trebalo uzimati u obzir.

Hrvatska se mučila, nije imala najbolje igrače Domagoja Duvnjaka, Luku Cindrića i Luku Karačića u top izdanju, i već protiv Japana u prvom kolu vidjelo se da to neće završiti dobro. Mislili smo, neka se ponovi Portugal i da taj kiks na kraju bude sladak, ali zapravo je bio alarm koji se pokušavao ugasiti pobjedama nad Angolom, Katarom i Bahreinom.

OPROŠTAJNI GOVOR LINE 'Ovo nije neuspjeh. Treba nam milosrđa da društvo bude bolje'

Utakmica protiv Argentine, prije koje je reprezentativce pokosila crijevna viroza razgolitila je sve nemoći Hrvatske na ovom prvenstvu, Červar je podnio ostavku u prijenosu uživo i šokirao momčad i vodstvo saveza, a unatoč pomoći Katara prije utakmice protiv Danske nismo se domogli četvrtfinala.

Realno, tamo ni ne pripadamo i, kako je rekao kapetan Duvnjak, treba nam totalni reset. I to brz jer nas već za mjesec i pol čekaju zahtjevne kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. Bila bi prava tragedija da se jedna rukometna velesila poput Hrvatske ne plasira na takvo natjecanje i zato svi trebaju skupiti glave.

KOMENTAR Lino, hvala ti na svemu. Sad je došlo vrijeme za neke druge...

Potencijalni izbornici kucaju na vrata, predsjednik saveza Tomislav Grahovac rekao je da imaju nekoliko kandidata, i treba nam vatrogasno rješenje. Temeljita analiza debakla Hrvatske u Egiptu tek će uslijediti, a mi vas pitamo: tko je najveći krivac?

Idi na 24sata

Komentari 172

  • VladimirStuden_1 27.01.2021.

    neka netko odgovori, dali hrvatska ima tak jaku drugu postavu kak danska koju bi mogla pobijediti

  • skakac 26.01.2021.

    Nije Gobac kriv za ovo prvenstvo.Ja mislim da je kriva nepripremljenost igrača i Lino koji sr pogubio i nije vukao prave poteze. Vidjelo se da neki igrači nenaju snage,a on ih ne vadi.Stavlja nelogične zamjene ,igra krivu obranu,napad spor itd.

  • sky linee 26.01.2021.

    Pa krivi su igrači Hehe

Komentiraj...
Vidi sve komentare