Obavijesti

Sport

Komentari 172

Tresnuli smo o pod: Tko je kriv za najlošiji plasman Hrvatske u povijesti svjetskih prvenstava?

Tresnuli smo o pod: Tko je kriv za najlošiji plasman Hrvatske u povijesti svjetskih prvenstava?

U redu, nismo imali vrhunske igrače u najboljem izdanju zbog ozljeda, ali je li se moglo bolje u Egiptu od 15. mjesta? Je li glavni krivac Lino Červar? Pitamo vas: tko je krivac za ovaj rezultat

VIDEO

Umjesto hita, Hrvatska je bila jedno od najvećih razočaranja Svjetskoga rukometnog prvenstva u Egiptu. Prvi put nakon 2001. završili smo lošiji od šestog mjesta. Štoviše, ovo je naše najlošiji Mundijal ikad! Idemo kući kao 15. reprezentacija svijeta (dosad smo nalošiji bili 1997. u Japanu, 13.)

Danska nas je razbila u Kairu 38-26, to nam je najteži poraz u povijesti svjetskih prvenstava u posljednjoj utakmici jednog od naših najvećih sportskih trenera Line Červara na izborničkoj klupi.

POGLEDAJTE VIDEO: Reakcije nakon ispadanja s Mundijala

Pokretanje videa...

Reakcije nakon debakla u Kairu 07:21

Puno toga nije štimalo od početka, Lino je govorio da ovaj Mundijal zbog epidemiološke situacije prošle i ove godine uopće ne bi trebalo uzimati u obzir.

Hrvatska se mučila, nije imala najbolje igrače Domagoja Duvnjaka, Luku Cindrića i Luku Karačića u top izdanju, i već protiv Japana u prvom kolu vidjelo se da to neće završiti dobro. Mislili smo, neka se ponovi Portugal i da taj kiks na kraju bude sladak, ali zapravo je bio alarm koji se pokušavao ugasiti pobjedama nad Angolom, Katarom i Bahreinom.

Utakmica protiv Argentine, prije koje je reprezentativce pokosila crijevna viroza razgolitila je sve nemoći Hrvatske na ovom prvenstvu, Červar je podnio ostavku u prijenosu uživo i šokirao momčad i vodstvo saveza, a unatoč pomoći Katara prije utakmice protiv Danske nismo se domogli četvrtfinala.

Realno, tamo ni ne pripadamo i, kako je rekao kapetan Duvnjak, treba nam totalni reset. I to brz jer nas već za mjesec i pol čekaju zahtjevne kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. Bila bi prava tragedija da se jedna rukometna velesila poput Hrvatske ne plasira na takvo natjecanje i zato svi trebaju skupiti glave.

Potencijalni izbornici kucaju na vrata, predsjednik saveza Tomislav Grahovac rekao je da imaju nekoliko kandidata, i treba nam vatrogasno rješenje. Temeljita analiza debakla Hrvatske u Egiptu tek će uslijediti, a mi vas pitamo: tko je najveći krivac?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 172
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje