To je to što me zanima!

Tri kola do kraja, a do naslova prvaka još može 12 momčadi

Slavni Colo-Colo je prvi s 22 boda, a na 12. mjestu je San Luis koji ima 14 bodova. Čileanska Clausura jedno je od najzanimljivijih prvenstava na svijetu u ovom trenutku
Vidi originalni članak

Universidad de Chile osvojio je Aperturu, a Clausura će ponuditi pravu dramu u posljednja tri kola. Naime, u Čileu se igraju dva prvenstva. Sudjeluje 16 momčadi, a igra se po 15 kola. Do kraja Clausure ostala su još tri kola, a u posljednjih 270 minuta sezone do naslova može 75 posto lige. Čak 12 momčadi još ima teoretske šanse u borbi za titulu.

Slavni Colo-Colo, za koji igra i bivši nogometaš Dinama Pedro Morales, je prvi s 22 boda tri kola prije kraja. Na 12. mjestu je San Luis koji ima 14 bodova i još ima teoretske šanse u borbi za naslov prvaka. Prvenstvo u Čileu završava 21. svibnja, a kako sad stvari stoje, u posljednjem bi se kolu za titulu moglo boriti četiri-pet klubova.

Posljednjih smo se godina u Europi nagledali dramatičnih završnica. Prvenstva su se odlučivala u posljednjim sekundama, ali situacija iz Čilea je dosad neviđena na našem kontinentu. Valjda će neke stvari biti jasnije nakon ovog vikenda. Iz borbe za naslov bi mogle ispasti tri-četiri momčadi, ali jasno je kako će se drama nastaviti. Između prvog Cola-Cola i devetog Audaxa su samo četiri boda razlike.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • donMario7 03.05.2017.

    Kakva zanimljivost? Pa u prvih 12 kola svih nogometnih liga moze se pronaci slicna situacija, ne lupajte gluposti. A ljudi koji spominju englesku ligu, koja se takoder skoro uvijek igra do posljednjeg kola ocito ne znaju racunati... ovdje je u 15 kola ukupno u igri 45 bodova, a tamo je 38 kola, tj. 114 bodova...

  • kamen1983 03.05.2017.

    Osvojia 20 punata i oce bit prvak

  • mesuney 03.05.2017.

    Eto di su sada oni ljubitelji engleske lige koji kazu da je najbolja jer puno klubova moze do naslova, pa onda je ova liga najbolja jer najvise klubova moze do naslova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare