To je to što me zanima!

'Triple-double' za 22 minute: Čudesni Dončić ispisao povijest

Bilo je to u utakmici protiv Real Betisa 104-89 čime je njegov Real Madrid potvrdio prvo mjesto, a Dončić je ovim uspjehom postao najmlađi igrač u povijesti ACB lige koji je došao do 'triple-doublea'
Vidi originalni članak

Čudesni Slovenac Luka Dončić (19) uspio je napraviti prvi 'triple-double' u španjolskoj ACB ligi poslije 11 godina i Frana Vazqueza  u dresu Barcelone.

U samo 22 minute i 33 sekunde Dončić je došao do 17 poena, deset uhvaćenih lopti i deset uspješnih dodavanja i tako si dodatno povećao šanse da postane prvi pick na NBA draftu.

VIDEO

Bilo je to u utakmici protiv Real Betisa 104-89 čime je njegov Real Madrid potvrdio prvo mjesto, a Dončić je ovim uspjehom postao najmlađi igrač u povijesti ACB lige koji je došao do 'triple-doublea'. Također, to je i njemu bio prvi takav pothvat u mladoj karijeri.

Koliko je ovo raritetno postignuće govori činjenica da je u Euroligi (od 2000. pa nadalje) jedine 'triple-doubleove' ostvario naš Nikola Vujčić koji je to uspio u dva navrata, zadnji put prije 12 godina. I inače su ovakvi pothvati izuzetno rijetki u europskoj košarci pa tako i Eurobasket nije iznimka. A i oni imaju jak hrvatski potpis. Od tri, koliko smo ih vidjeli na europskim prvenstvima, dva su djelo hrvatskih košarkaša. Stojko Vranković napravio je to 1993., a Toni Kukoč dvije godine kasnije. Rumunj Andrei Mandache pridružio im se 2017. godine, a na istom prvenstvu umalo je isto za rukom pošlo upravo Dončiću koji je u polufinalu protiv Španjolske imao 11 koševa, 12 skokova i osam asistencija.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • potparol.fr 10.05.2018.

    Prvi pik nema veze s njegovom statistikom...ali je mali supertalentovan...tako mlad a vec pokorio europske parkete...vidjet cemo koliko moze na jednoj sasvim novoj razini.

  • medenii 10.05.2018.

    ali nece biti prvi izbor drafta i ako u reg. sezoni bude imao 30 triple doublea nece biti ROTY, izvuci ce nekog amera 🤣

  • Francesco_Totti 10.05.2018.

    Bmk

Komentiraj...
Vidi sve komentare