To je to što me zanima!

Trojac odrastao u dijaspori nosit će dres 'vatrenih': Ma ne mogu opisati s koliko ću ponosa igrati

'Svjesni smo da u dijaspori leži veliki potencijal, a mladići vojim odlukama da igraju za Hrvatsku pokazuju koliko je jaka privrženost naših obitelji u inozemstvu hrvatskoj reprezentaciji', rekao je predsjednik HNS-a Kustić
Vidi originalni članak

Poseban je osjećaj obući dres s crveno-bijelom šahovnicom i veselim se i dalje predstavljati Hrvatsku, rekao je igrač RB Salzburga Luka Sučić koji ima već 17 nastupa za mlađe hrvatske selekcije, a sad se našao i na popisu izbornika U21 reprezentacije Igora Bišćana za dvije utakmice u rujnu u sklopu kvalifikacija za Euro 2023. godine.

POPIS U21 Bišćan pozvao nade iz Bayerna i Borussije Dortmund te po petoricu iz Hajduka i Dinama

Mladi 'vatreni' okupljaju se već 30. kolovoza u Zagrebu. Već 2. rujna igraju u Velikoj Gorici s Azerbajdžanom, a pet dana kasnije igraju u Finskoj protiv domaćina. Dok se Sučić nalazi i na pretpozivu izbornika A reprezentacije Zlatka Dalića, prvi se put na reprezentativnom popisu našao Josip Stanišić (21) koji je dosad nastpao za mlađu reprezentaciju Njemačke, ali je odabrao igrati za zemlju svojih roditelja.

- Jako sam sretan zbog poziva za hrvatsku U-21 reprezentaciju. Čast mi je što mogu nositi dres Hrvatske - rekao je Stanišić.

Treći mladić koji je odrastao u dijaspori, a zaigrat će za Hrvatsku je Marco Pašalić iz redova Borussije Dortmund. Nastupio je dva puta za hrvatsku U-17 reprezentaciju. 

- Ne mogu opisati s koliko ponosa ću nastupati za hrvatsku reprezentaciju jer sam od malih nogu odgajan da je Hrvatska moja domovina. Radujem se prvom okupljanju s mladom reprezentacijom, a na svima nama je da se dobrim igrama i predanim radom dokažemo prvo izborniku Bišćanu, a onda potencijalno i izborniku Daliću - izjavio je Pašalić za HNS.

Sve je prokomentirao i novi čelni čovjek HNS-a Marijan Kustić koji ističe kako je iznimno zadovoljan ovakvim raspletom.

- Svjesni smo da u dijaspori leži veliki potencijal, a mladići poput Sučića, Stanišića i Pašalića svojim odlukama da igraju za Hrvatsku pokazuju koliko je jaka privrženost naših obitelji u inozemstvu hrvatskoj reprezentaciji. Dovođenjem Stipe Pletikose za tehničkog direktora A i U-21 reprezentacije željeli smo upravo dodatno ojačati ovaj segment djelovanja jer smo mala zemlja i moramo uspješno pronaći svakog talenta, bio on u Hrvatskoj ili inozemstvu - rekao je Kustić.

Novi tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa već je razgovarao sa Sučićem i Stanišićem, a ovog će se tjedna susresti i s Pašalićem.

- Izuzetno me veseli što su Sučić, Stanišić i Pašalić odabrali predstavljati Hrvatsku. Imamo odgovornost i dalje razvijati našu skautsku mrežu i njegovati kvalitetnu komunikaciju s dečkima koji su potencijali za hrvatske selekcije, kao i organizirati što više aktivnosti na kojima ih možemo izbliza vidjeti, kao što je Memorijal hrvatskih branitelja u Vukovaru - zaključio je Pletikosa.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Bballer 24.08.2021.

    Hvala bogu da su izabrali Hrvatsku iako po meni je to sasvim logičan slijed jer ipak krv nije voda.Bravo dečkine i sve najbolje u vaš karijerama. Iznad svih Hrvatska!

  • zeljka narkic 23.08.2021.

    Eto, i onda se pojavi jedan Sosa kojem su Hrvatska, Dinamo nogometno dali sve i koji je 100% Hrvat i usudi se odabrati Njemačku reprezentaciju. Ma ne bih ga zvao nikad više. Priče o tome da je mlad, "ishitrena odluka" su čista glupost, dečko ima 23 godine i dobro zna što je izabrao.

  • mr mike 23.08.2021.

    ljepo vidjet da imamo igraca u bayernu i borussiji

Komentiraj...
Vidi sve komentare