Sport

Komentari 42

Bišćan pozvao nade iz Bayerna i Borussije Dortmund te po petoricu iz Hajduka i Dinama

Bišćan pozvao nade iz Bayerna i Borussije Dortmund te po petoricu iz Hajduka i Dinama

Našla su se tu i imena iz Bundeslige poput Bayernovog Josipa Stanišića, Borussijinog Marca Pašalića, Salzburgovih Luke Sučića i Roka Šimića. Momčad je prilično široka

Hrvatska U21 reprezentacija u rujnu igra dvije utakmice u sklopu kvalifikacija za Euro 2023. godine.

Mladi 'vatreni' okupljaju se već 30. kolovoza u Zagrebu. Već 2. rujna igraju u Velikoj Gorici s Azerbajdžanom, a pet dana kasnije igraju u Finskoj protiv domaćina.

Izbornik Igor Bišćan objavio je popis reprezentativaca za te dvije utakmice. Pozvao je 24 igrača.

- Sa stožerom se već neko vrijeme pripremam za novi kvalifikacijski ciklus – u punom smo radnom pogonu, pratimo naše mlade igrače i analiziramo protivnike u skupini. Iza nas je jedan uzbudljiv i neizvjestan ciklus tijekom kojeg smo uspjeli ostvariti najveći uspjeh hrvatske mlade reprezentacije na Europskom prvenstvu. Uz to, nekolicina igrača već sudjeluje u A reprezentaciji, što nam je najvažniji cilj. Pred nama je stvaranje praktički nove momčadi, uz nekoliko igrača iz prethodne generacije. Priključuje nam se dosta talentiranih igrača iz domaće lige, ali i dečki iz dijaspore, također s velikim potencijalom, pa vjerujem da je pred nama još jedan uspješan ciklus - rekao je.

Popis igrača:

Vratari: Dominik Kotarski (Gorica), Ivor Pandur (Verona), Nikola Čavlina (Dinamo).

Braniči: Boško Šutalo (Atalanta), David Čolina (Hajduk), Mario Vušković (Hajduk), Bartol Franjić (Dinamo), Krešimir Krizmanić (Gorica), Nikola Soldo (Lokomotiva), Josip Stanišić (Bayern), Josip Šutalo (Dinamo).

Vezni: Martin Baturina (Dinamo), Marko Bulat (Dinamo), Denis Bušnja (Rijeka), Lukas Kačavenda (Lokomotiva), Adrian Liber (Rijeka), Jurica Pršir (Gorica), Luka Sučić (RB Salzburg).

Napadači: Ivan Dolček (Hajduk), Antonio Marin (Šibenik), Stipe Biuk (Hajduk), Marco Pašalić (Borussia Dortmund), Roko Šimić (RB Salzburg), Marin Ljubičić (Hajduk).