Sport

Komentari 18

Trojac odrastao u dijaspori nosit će dres 'vatrenih': Ma ne mogu opisati s koliko ću ponosa igrati

Trojac odrastao u dijaspori nosit će dres 'vatrenih': Ma ne mogu opisati s koliko ću ponosa igrati

'Svjesni smo da u dijaspori leži veliki potencijal, a mladići vojim odlukama da igraju za Hrvatsku pokazuju koliko je jaka privrženost naših obitelji u inozemstvu hrvatskoj reprezentaciji', rekao je predsjednik HNS-a Kustić

Poseban je osjećaj obući dres s crveno-bijelom šahovnicom i veselim se i dalje predstavljati Hrvatsku, rekao je igrač RB Salzburga Luka Sučić koji ima već 17 nastupa za mlađe hrvatske selekcije, a sad se našao i na popisu izbornika U21 reprezentacije Igora Bišćana za dvije utakmice u rujnu u sklopu kvalifikacija za Euro 2023. godine.

Mladi 'vatreni' okupljaju se već 30. kolovoza u Zagrebu. Već 2. rujna igraju u Velikoj Gorici s Azerbajdžanom, a pet dana kasnije igraju u Finskoj protiv domaćina. Dok se Sučić nalazi i na pretpozivu izbornika A reprezentacije Zlatka Dalića, prvi se put na reprezentativnom popisu našao Josip Stanišić (21) koji je dosad nastpao za mlađu reprezentaciju Njemačke, ali je odabrao igrati za zemlju svojih roditelja.

Soccer 1. Bundesliga / FC Bayern Munich-1.FC Cologne 3-2.

- Jako sam sretan zbog poziva za hrvatsku U-21 reprezentaciju. Čast mi je što mogu nositi dres Hrvatske - rekao je Stanišić.

Treći mladić koji je odrastao u dijaspori, a zaigrat će za Hrvatsku je Marco Pašalić iz redova Borussije Dortmund. Nastupio je dva puta za hrvatsku U-17 reprezentaciju. 

- Ne mogu opisati s koliko ponosa ću nastupati za hrvatsku reprezentaciju jer sam od malih nogu odgajan da je Hrvatska moja domovina. Radujem se prvom okupljanju s mladom reprezentacijom, a na svima nama je da se dobrim igrama i predanim radom dokažemo prvo izborniku Bišćanu, a onda potencijalno i izborniku Daliću - izjavio je Pašalić za HNS.

firo: 31.07.2021, Fuvuball, football, 3rd Bundesliga, season 2021/2022, BVB, Borussia Dortmund II, U23 - Waldhof Mannheim

Sve je prokomentirao i novi čelni čovjek HNS-a Marijan Kustić koji ističe kako je iznimno zadovoljan ovakvim raspletom.

- Svjesni smo da u dijaspori leži veliki potencijal, a mladići poput Sučića, Stanišića i Pašalića svojim odlukama da igraju za Hrvatsku pokazuju koliko je jaka privrženost naših obitelji u inozemstvu hrvatskoj reprezentaciji. Dovođenjem Stipe Pletikose za tehničkog direktora A i U-21 reprezentacije željeli smo upravo dodatno ojačati ovaj segment djelovanja jer smo mala zemlja i moramo uspješno pronaći svakog talenta, bio on u Hrvatskoj ili inozemstvu - rekao je Kustić.

Novi tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa već je razgovarao sa Sučićem i Stanišićem, a ovog će se tjedna susresti i s Pašalićem.

- Izuzetno me veseli što su Sučić, Stanišić i Pašalić odabrali predstavljati Hrvatsku. Imamo odgovornost i dalje razvijati našu skautsku mrežu i njegovati kvalitetnu komunikaciju s dečkima koji su potencijali za hrvatske selekcije, kao i organizirati što više aktivnosti na kojima ih možemo izbliza vidjeti, kao što je Memorijal hrvatskih branitelja u Vukovaru - zaključio je Pletikosa.

Najčitaniji članci