To je to što me zanima!

Trojica mladih Hrvata u izboru su najvećih svjetskih talenata

Na popisu od 60 igrača koji su u izboru Guardiana 'Next Generation 2020' uvršteni kao najveći svjetski talenti, nalaze se trojica hrvatskih mladića. Dvojica su iz Dinama, a jedan je iz Hajduka
Vidi originalni članak

Bartol Barišić (17) i Tomislav Duvnjak (17) iz Dinama te Ivan Ćubelić (17) iz Hajduka su na listi najvećih svjetskih nogometnih talenata! Velika je to čast za hrvatski nogomet koji pred sobom ima dobru budućnost.

SAN MARINO NASTRADAO Rekordna Hrvatska utrpala je desetku! Pomogla nam i Litva

Čast od trojice uvrštenih mladića na popis od 60 najvećih talenata prema izboru Guardiana imaju još Španjolska, Italija, Francuska i Njemačka. 

Bartol Barišić je mladi Dinamov napadač koji je odigrao jednu utakmicu za prvu momčad.

- Barišić može zabiti iz bilo koje pozicije i u bilo kojoj situaciji: može u mrežu pospremiti odbijance, zabiti glavom ili u kontri slomiti svog čuvara prije nego što uputi udarac - opisuje ga Aleksandar Holiga za engleski Guardian..

Ivan Ćubelić je veznjak koji trenutno igra u Hajdukovoj drugoj momčadi.

- Vrlo inteligentan, kompletni veznjak koji je jedan od temelja hrvatske U-17 reprezentacije još od svog debija s 15 godina…Brzo donosi odluke s loptom u nogama, dobro se snalazi pod presingom, tehnički je briljantan i uvijek u glavi vodi računa o široj slici kada dodaje loptu - stoji u objavi Guardiana.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tomislav Duvnjak pak je bio kapetan Dinamovih mladih momčadi i mlađih uzrasta reprezentacije, a zaigrao je i protiv Varaždina za prvu momčad.

- Riječ je o šestici, zadnjem/srednjem veznom koji ima ključnu funkciju u izgradnji napada i… koji konstantno donosi prave odluke u pravom trenutku.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • ejdžej 08.10.2020.

    Ako su medju najvecim svjetskim talentima zasto oni unda ne igraju za klubove koji su u Hnl-upazite Hnl-u. Nemaju sanse pored onog mladog crnca iz Rennesa. I koje siguran da ce ijedan sa te liste bit prosjecan igrac moze in se desit isto ko Bojanu Krkicu i Patu, a svi znamo da je Pato moga bit bolji i od R9

  • Bili_Vukovarac 08.10.2020.

    je li itko na popisu vidio nekog igrača Rijeke?

  • 08.10.2020.

    Ma ti izbori su bezvezarija. Možeš misliti čim Holiga piše o pojedinim igračima koliko je to objektivno. To ju jos djeca. Bog te pitaj tko će od njih postati igrač

Komentiraj...
Vidi sve komentare