To je to što me zanima!

'Trokut' otkrio: Paraiba je već prvi napadač Hajduka!

Ovoljetna pojačanja Hajduka predstavila su se na trokut-turniru na Poljudu. Najbolji dojam ostavio je mladi brazilski napadač. Došla mu je i djevojka...
Vidi originalni članak

Ovaj mali stvarno ima 'mota'!, čuli su se s tribina komentari navijača na igru 20-godišnjeg napadača Hajduka Rafaela Paraibe. U prvoj utakmici trokut-turnira u Splitu Ante Miše je na teren izveo kombinirani sastav u kojem je bilo čak pet ovoga ljeta pristiglih igrača. Predstavili su se Splićanima, osim Paraibe, i njegov sunarodnjak Tiaguinho, kao i Nigerijac Eliakwu te Šibenčanin Ivan Rodić.
- Vidi se da su svi kvalitetna pojačanja, ali očito je da će novacima trebati neko vrijeme da se uigraju - rekao je Drago Gabrić nakon što se spustila zavjesa na zanimljiv trokut-turnir. Nacional je odnio prvo mjesto pobjedom nad Hajdukom i remijem s Blackburnom, a Splićanima je pobjeda protiv Engleza donijela drugo mjesto. Kakva je to utakmica bila! Za 45 minuta izredalo se na obje strane osam ili devet čistih šansi, golmani su imali jako puno posla. No zabio je jedino Senijad Ibričić, i to nakon kiksa Paula Robinsona. Golman Blackburna je ostao na krivoj nozi i gledao kako lopta polako ulazi u gol.
- Dobili smo Blackburna i to je najvažnije. Ovo je jako važno za naše samopouzdanje, ali znamo mi da možemo još i puno bolje - rekao je strijelac jedinog Hajdukovog gola u subotu navečer. Sjajan je bio i Boris Pandža, koji je na ovim pripremama nekako pao u drugi plan. Nastavi li ovako, neće dugo ostati na klupi.
- Nije bilo loše, očito smo u solidnoj formi. Možemo biti jako optimistični uoči početka sezone - kaže Pandža. No njegove kvalitete već se znaju, puno je zanimljivije bilo vidjeti što mogu prinove. Iako fizički nespreman, bogato nogometno znanje pokazao je Florin Cernat, dok je 'forte' Ivana Rodića i ovoga puta bila velika borbenost. Eliakwu je još daleko od prave forme, a Tiaguinho ne djeluje kao igrač koji može izgurati Gorana Rubila iz prve momčadi.
No zato kao pravo pojačanje djeluje Rafael Paraiba. Brazilac će vjerojatno sezonu početi čak i u statusu prvog napadača Hajduka! Navijači su ga dočekali sa skepsom, sada su oduševljeni. I njime i njegovom djevojkom, atraktivnom Brazilkom koja je gledala utakmicu. Velika je to ljubav, cura na ramenu ima istetovirano 'Rafael'...
Nikola Kalinić ovoga puta nije igrao, vjerojatno više ni neće za Hajduk. Iako ponude baš i ne dolaze.
- Tako je to... Bit ćemo jači iduće sezone nego lani, ali zato ostajemo bez najboljeg igrača - rekao je Drago Gabrić i dodao:
- Ali ja se nekako i dalje nadam da će Kale ostati...

KAKVA SU HAJDUKOVA POJAČANJA?
PARAIBA - Brz, ima odličan udarac glavom, na mahove je oduševljavao publiku. Vidi se da još nije fizički u top formi. U ovom trenutku vjerojatno prvi napadač Hajduka.
TIAGUINHO - Može proći 'jedan na jedan', ali prerijetko to radi. Rubil se vratio nakon ozljede i Brazilac će teško izboriti prvu postavu.
ELIAKWU - Nevidljiv, iako se po boji kože izdvajao od suigrača. Nije se snašao u svom debiju pred splitskom publikom, njegova brzina nije došla do izražaja.
RODIĆ - Promašio je jednu stopostotnu šansu, ali puno se trudio. No i kod njega se vidi da je fizički još jako daleko od potrebne razine.
CERNAT - I njegov je problem fizička sprema. Ali Florin je, unatoč malom radijusu kretanja, nekoliko puta podigao je sve na noge.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • nixxx 20.07.2009.

    To su naši nogometni stručnjaci. Pa klubovi koji svake godine igraju u Ligi prvaka daju više šanse svojim potencijalnim igračima. Zato službe pripremne utakmice. A ne u stilu, Mali, odigraj 45 minuta pa ćemo mi vidjeti jesi li ili nisi. Katastrofa! Dajte mu 5 utakmica u komadu pa ćemo vidjeti, a što se tiče fizičke spreme, ne znam za što službe pripreme i treninzi. Glavna faca u svim velikim klubovima tijekom priprema je kondicijski trener.!!!!!

  • grom 19.07.2009.

    pobijedili ste jednu utakmicu i to prijateljsku i več ste prvaci vama stvarno malo treba za veselje

  • labelwriter 19.07.2009.

    bicemo prvaci prvaci

Komentiraj...
Vidi sve komentare