To je to što me zanima!

Tu su trebali izrastati talenti: Pogledajte ruglo na Sveticama

NEGDJE JE ZAPELO Prema sadašnjem stanju stvari, planirani HNS-ov nogometni kamp u Sveticama liči na ruglo. Iako je Vrbanović najavio da će biti gotov za dvije godine, čini se da je negdje zapelo...
Vidi originalni članak

Krajem studenog prošle godine izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović rekao je kako će nogometni kamp u Sveticama biti gotov za dvije godine.

Međutim, današnja situacija prema fotografijama je daleko od idealne - tamo nema apsolutno nikakvih pomaka!

HNS je uspio dobiti od Grada Zagreba jednu od najatraktivnijih lokacija, Crkva je dala zeleno svjetlo poslije pregovora s Gradom i sve je bilo spremno.

- Ne, mi smo riješili pitanje lokacijske i građevinske dozvole i ovoga časa na Sveticama su strojevi, rade tehničko ispitivanje tla. Kada to bude gotovo, počet će se graditi. Inače, svima vam je promaklo kako smo poništili natječaj za izvođača radova. Od sedam ponuda, nijedna nam nije odgovarala jer su ponuđači stravično dignuli cijene misleći da smo mi zlatna koka te kako će kroz ovu investiciju namiriti neke svoje dubioze. Stoga smo otvorili novi natječaj - rekao je Vrbanović za Večernji list prije tri mjeseca.

Uefa je dala 8,5 milijuna eura za projekt vrijedan 12, a sredstva bi se trebala sukcesivno osiguravati. HNS planira tražiti i dodatne fondove od Uefe i Fife.

- U Nogometnom centru pripremat će se tijekom godine dvadesetak selekcija HNS-a, smjestit ćemo tamo Nogometno središte, Nogometnu akademiju... Bit će to centar hrvatskog nogometa - pričao je Vrbanović, a na pitanje kada će biti gotov, rekao je:

- Za dvije godine, to je realno!

Čini se da je negdje zapelo, pa od odgajanja novih nogometnih talenata na planiranoj lokaciji u dogledno vrijeme neće biti ništa.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • hercules18 28.02.2017.

    A u Velikoj prodan stadion Kamen Ingrada,znaci stadion od 10 000 mjesta koji prolazi sve uefine kriterije,za ciji se travnjak uvozoo humus iz Australije,znaci sigurno najkvalitetniji u Hrvatskoj...prodan je za 2 mil KUNA,a vi ulazete 12 mil EURA,za te novce ste mogli kupit i toplice koje propadaju i obnoviti ih kao i hotel iako ima i drugih uz predivnu prirode...ali eto,to nije ZG

  • RobertC 28.02.2017.

    Pokrali novce iz blagajne hnsa, ne znam sta se ko uopce cudi ovome.

  • POTPEC 27.02.2017.

    Šta ovi novinari pišu pizdarije. Normalno da če se izgraditi za dvije godine, samo još nije određenp koje godine če se radovi započeti. Ima vrimena, polako ljudi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare