To je to što me zanima!

Tucak: Grč, nervoza... Ali to je očekivano. Francuska? Uh, sad je baš iznimna reprezentacija

Vjeko Kobeščak pomoćni je trener Francuske i sigurno im to puno znači jer on poznaje sve naše igrače, kaže Loren Fatović, dok je Jerko Marinić Kragić imao najglasniju podršku jer je igrao na EP-u u svom kvartu
Vidi originalni članak

Znali smo da smo kvalitetniji, ne treba puno trošiti ni riječi. Prisutan je bio grč, lagana nervoza, ali to je potpuno očekivano i normalno. Najvažnije da se nitko nije ozlijedio, prvi je dojam izbornika Ivice Tucka nakon pobjedničkog otvaranja Europskog prvenstva u Splitu protiv Malte (19-5).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U srijedu (20:30) slijedi puno ozbiljniji protivnik od Malte, Francuzi koji su na startu remizirali s Grčkom 12-12.

POGLEDAJTE VIDEO Plenković svečano otvorio EP u vaterpolu: U Splitu ga izviždali HRVATSKA - MALTA 19-5 Hrvatska odradila 'trening' s Maltom za prve bodove na Euru

- To nam je prva meč-lopta za prvo mjesto u skupini. Radi se o iznimnoj reprezentaciji, jakom protivniku. Mnogi zaboravljaju da su oni prošle godine na olimpijskim kvalifikacijama protiv Grčke vodili tri razlike tri minute prije kraja i izgubili na peterce, a Grci su kasnije bili srebrni u Tokiju. Vjerujem da možemo pobijediti, pogotovo u ovom predivnom ambijentu. Ja ću uživati ovdje, kao i igrači, a publika će biti tek od pomoći kada bude najpotrebnije. Ovo treba vaterpolu.

Loren Fatović danas je bio najraspucaniji s pet golova.

- Očekivali smo svi laganu utakmicu jer Malta je najslabija u skupini. Svaka čast i publici koja je stigla jer se znalo da neće biti atraktivno i zanimljivo. 

Zanimljivo je, pak, lice na klupi Francuske, Fatovićev i Jugov trener Vjekoslav Kobeščak koji je u ulozi pomoćnika u francuskoj reprezentaciji.

- Sigurno će im to značiti jer Vjeko zna sve naše igrače, ali mi smo kvalitetniji i nas će se ipak više pitati. Igrali smo i pobijedili Francuze na pripremnom turniru u Beogradu 15-11 prije 10 dana, ali te se utakmice igraju iz treninga i nisu usporedive.

Raspoložen je bio i Jerko Marinić-Kragić s četiri gola. Imao je i najglasniju podršku od svih naših igrača.

- Živim ovdje u ovom kvartu (Spinut). Dobra uvertira, idemo dalje još jače, sve smo odradili kako treba, nitko se nije ozlijedio. Naše su ambicije najveće, nema se što skrivati.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • simri 30.08.2022.

    Sada se i Francuza bojimo. I to doma.

  • David1Prometheus 30.08.2022.

    Nas najbolji trener je pomocnik u fr..a ovaj tucak nam upropastava vaterpolo, kakav teatar apsurda

Komentiraj...
Vidi sve komentare