Obavijesti

Sport

Komentari 100

Plenković svečano otvorio EP u vaterpolu: U Splitu ga izviždali

Plenković svečano otvorio EP u vaterpolu: U Splitu ga izviždali
6

Svečanom otvaranju nazočili su i bivši hrvatski reprezentativac Stipe Pletikosa i predsjednik HNS-a Marijan Kustić, a prije hrvatskog premijera nekoliko riječi uputio je i splitski gradonačelnik Ivica Puljak

VIDEO

Premijer Andrej Plenković svečano je u ponedjeljak navečer u splitskoj Spaladium Areni otvorio 35. Europsko vaterpolsko prvenstvo, najveći sportski događaj ove godine kojemu je Hrvatska domaćin. 

POGLEDAJTE VIDEO: Izviždali Plenkovića

Pokretanje videa...

Plenkovića izviždali na otvaranju EP u vaterpolu 00:30

 

Nakon najave voditelja o dolasku hrvatskog premijera na pozornicu, Spaladium Arenom prolomili su se zvižduci koji su ga i otpratili nakon što je otvorio EP. 

Na prvenstvu će se do 10. rujna kroz 92 utakmice za naslove europskih prvaka boriti 16 muških i 12 ženskih reprezentacija, a Split je bio domaćin europskog vaterpolskog prvenstva i daleke 1981.

- Ovo je drugo europsko prvenstvo koje se održava u ovom gradu sporta i olimpijaca, jedinstvenom gradu sportskih talenata i uspjeha. Vaterpolo je jedan od najtrofejnijih hrvatskih kolektivnih sportova, a veliki doprinos tome dali su tijekom proteklih godina brojne igrači iz splitskih klubova Jadrana, POŠK-a i Mornara. Nadamo se da će naši vaterpolisti biti opet u samom vrhu, nadamo se i da će osvojiti zlato, a jednaki uspjeh želim i našim vaterpolisticama - kazao je premijer Plenković, a u njegovoj pratnji je bila i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Split: Svečano otvarenje Europskog prvenstva u vaterpolu

- Dobrodošli u Split. Emotivni smo jer se sport vraća u Split nakon godina pandemije, a Split će živjeti vaterpolo koji je sport duboko usađen u našu tradiciju. Splićani sigurno neće propustiti priliku da pokažu kako je Split grad sporta, te pozivam sugrađane da povedu djecu i navijaju u ovoj predivnoj Spaladium Areni - kazao je splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

Svečanom otvaranju nazočili su i bivši hrvatski reprezentativac Stipe Pletikosa i predsjednik HNS-a Marijan Kustić. 

Split: Svečano otvarenje Europskog prvenstva u vaterpolu

"Barakude" će prvenstvo otvoriti u ponedjeljak navečer s Maltom, u srijedu slijedi ogled s Francuskom, a u petak s Grčkom. Hrvatska vaterpolistice već su započele nastup pobjedom nad Njemačkom i porazom od Nizozemske, te će u utorak s eventualnom pobjedom protiv Rumunjske gotovo sigurno izboriti daljnje natjecanje.

Sve utakmice igraju se u predivnom ambijentu Spaladium Arene, s dva postavljena bazena. U dva bazena je uliveno ukupno gotovo 3 milijuna litara vode. Olimpijski bazen (36×25 metara) je montiran u glavnoj, velikoj dvorani oko koje je oko 9.000 sjedalica, a u maloj dvorani Spaladium Arene je postavljen nešto manji bazen za zagrijavanje (25×18 metara). 

Hrvatski vaterpolisti dosad imaju četiri odličja sa prvenstava Starog kontinenta. Jedino zlato osvojeno je 2010. godine kada je domaćin prvenstva bio Zagreb i plivalište uz Savu, imaju i dva srebra iz Firence 1999. i Kranja 2003., te broncu sa EP-a u Barceloni 2018. godine.

Split: Svečano otvarenje Europskog prvenstva u vaterpolu
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...