Obavijesti

Sport

Komentari 22

Hrvatska odradila 'trening' s Maltom za prve bodove na Euru

Hrvatska odradila 'trening' s Maltom za prve bodove na Euru
8

Hrvatska vaterpolska reprezentacija protiv Malte otvorila je Europsko prvenstvo u Splitu. Nakon slabijeg ulaska u utakmicu u nastavku su se naši vaterpolisti razigrali i slavili uvjerljivom razlikom

Hrvatska vaterpolska reprezentacija započela je nastup na Europskom prvenstvu u Splitu uvjerljivom pobjedom nad Maltom 19-5 (2-0, 3-1, 7-2, 7-2).

Hrvatska je s očekivano u Spaladium Areni svladala Maltu, jednu od najslabijih reprezentacija na turniru, no na početku utakmice nije sve išlo glatko, pogotovo napadački. Prva četvrtina završila je 2-0, a poluvrijeme s 5-1 jer su Barakude razbranili malteškog vratara Tantija, koji je u prvom dijelu imao čak 9 obrana.

Europsko prvenstvo u vaterpolu za muškarce, Malta - Hrvatska

Nakon što je Malta zabila za 5-2 početkom drugog dijela, kao da se "otvorilo" našima, nestalo je grča i Hrvatska je treću dionicu dobila s 7-2, a nakraju je bilo 14 razlike.

Loren Fatović je s pet golova bio prvi strijelac Hrvatske, Jerko Marinić je zabio četiri, Rino Burić tri, a Marko Žuvela i Konstantin Harkov po dva gola, dok je kod Malte najbolji bio Matt Zammit s tri gola.    

Bio je ovo drugi međusobni dvoboj Hrvatske i Malte na europskim smotrama. Na EP u Beogradu 2016. bilo je 22-2 za Hrvatsku, što je jedna od najviših pobjeda ne samo Barakuda, nego i u povijesti europskih prvenstava.

Europsko prvenstvo u vaterpolu za muškarce, Malta - Hrvatska

Ranije su u našoj skupini Grčka i Francuska odigrali 12-12, što je dodatno upozorenje za izabranike Ivice Tucka u budućim dvobojima.

Hrvatska u srijedu u 20.30 igra s Francuskom, dok u petak slijedi dvoboj s Grčkom. Prvoplasirana reprezentacija igrat će izravno u četvrtfinalu, a drugoplasirana i trećeplasirana u osmini finala. 

Europsko prvenstvo u vaterpolu za muškarce, Malta - Hrvatska

Hrvatski vaterpolisti dosad imaju četiri odličja sa prvenstava Starog kontinenta. Jedino zlato osvojeno je 2010. godine kada je domaćin prvenstva bio Zagreb i plivalište uz Savu, imaju i dva srebra iz Firence 1999. i Kranja 2003., te broncu sa EP-a u Barceloni 2018. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
EP U VATERPOLU 21:00 , SPALADIUM ARENA, SPLIT
Hrvatska
19 : 5
Malta
Sortiranje događaja
32'

Kraj utakmice i prvi bodovi za Hrvatsku na Europskom prvenstvu. Nakon slabijeg otvaranja u drugom smo dijelu gledali bolju Hrvatsku, dovoljno za konačnih +14 uz dva završna gola Harkova.

30'

Uzvraća Hrvatska najljepšom akcijom na utakmici, Vrlić je primio pas na drugoj stativi pa odigrao za Burića na suprotnoj koji je doslovno uplivao s loptom u gol za 17-4.

30'

Kakav projektil ima Matthew Zammit, s igračem na ruci probušio je doslovno Popadića na golu sa sedam metara.

27'

Sjajan potez Žuvele. Primio je loptu na dva metra, okrenuo svog protivnika i pogodio za 15-3.

24'

Treću četvrtinu Hrvatska je dobila 7-1 i nakon 24 minute ima 12-3. 

Komentari 22