To je to što me zanima!

Tucak: S ovakvim napadom teško ćemo do konačnog cilja

Zahvaljujući razumu i želji smo zasluženo izvukli ovaj bod, imali smo šanse i za pobjedu, na plus jedan igrač više, ali ishitreno smo reagirali, bode me to u oči, rekao je izbornik Tucak nakon remija s Grčkom
Vidi originalni članak

Bespoštedna borba, silni udarci, isključenja. Jednostavno drugačije ne može kada Hrvatska igra s Grčkom. U dva mjeseca treći put smo igrali protiv njih, no recepta jednostavno nema. Ovaj put nismo pobijedili, ali smo na kraju slavili.

Hrvatska je u utakmici za prvo mjesto remizirala s Grčkom 5-5 i osvojila prvo mjesto u skupini B s bodom više od Grka. Tako s prvog mjesta idemo u četvrtfinale.

- Užasno teška utakmica, znali smo da će tako i biti. Igrali smo dobro u obrani, ali bili smo napadački ispod svake razine. Pratite vaterpolo jer kad imate takvog jednog centra kao što je Vrlić onda je logika da mu moramo širiti prostor, a mi smo se danas upravo suprotno zbijali unutra valjda tražeći rješenja kad smo vidjeli da ne ide. To je ono što nije bilo dobro. Dosta grešaka u napadu, ali izvući utakmicu bilo je jako bitno. Dvije četvrtine nismo gol zabili, gubi se povjerenje u samog sebe. Zahvaljujući jednom razumu i želji smo zasluženo izvukli ovaj bod, imali smo šanse i za pobjedu, na plus jedan igrač više, ali ishitreno smo reagirali, bode me to u oči - rekao je Tucak pa dodao:

- Obrana je bila odlična, na čelu s Bijačem. Kad je obrana dobra, onda ti daje luksuz promašenih golova. Vrtimo se oko maksimuma, ali napadački možemo puno bolje. U susret smo krenuli sa srcem, razbranili golmana, imali igrača više i stvarali, ali u prve dvije četvrtine nismo dali gol. To je trenutak nekoncentracije. Moramo popraviti napad. S ovakvim napadom ne možemo ostvariti konačni cilj, prvi je ostvaren, direktni plasman u četvrtfinale.

Imamo tri slobodna dana za odmor, a onda Nizozemska ili Gruzija.

- U osmini finala igraju Gruzija i Nizozemska. Oni su pokazali da su odlični. Gruzija je iskusnija, Nizozemska kvalitetnija, ali idemo pričekati. Tko god bude, bolji smo, igramo doma i pobijedit ćemo - završio je Tucak.

Vrlo raspoložen bio je hrvatski golman Marko Bijač koji je Hrvatsku držao na životu. 

- Stvarno mislim da je i protiv Francuske i danas, obrana bila izvrsna. Iznimno smo čvrsti i agresivni. Sjajno zatvaramo prilaze golu. Možemo biti iznimno zadovoljni s tim aspektom naše igre, ali istovremeno nezadovoljni s onim što smo pružili u napadu. Nismo uspjeli pronaći odgovor na obranu Grka. Imali smo problema i na SP-u, ali ovoga puta smo bili čvršći i obranili utakmicu- rekao je. 

U prve dvije četvrtine Hrvatska nije uspjela zabiti gol. 

- Ako se ne varam, mislim da se to do sada nije dogodilo. Nije nas to pokolebalo i u trećoj smo poveli 3-2 - rekao je Bijač nakon čega se osvrnuo na potencijalnog sljedećeg suparnika. 

- Neće to biti laka utakmica. Gruzija je iskusna momčad. Gledat ćemo i analizirati susret. Hvala još jednom navijačima - zaključio je Bijač. 

Ovo su dojmovi kapetana Krapića.

- Stvarno teško od samog početka. Znali smo što nam nosi, prvo mjesto u skupini. Bilo je jako puno muke, patili smo se u napadu, ali najbitnije je što u obrani nismo padali. Primili smo pet golova, obrana nas je držala. U trećoj četvrtini smo probili taj led naših golova, bilo je pitanje hoćemo li ih loviti. Čak smo i poveli, gubili smo i opet se vratili. Bod velik kao pobjeda i nosi nam prvo mjesto u skupini.

Nakon što je Hrvatska prvo poluvrijeme završila bez pogotka, početkom treće četvrtine zabio je Marko Žuvela

- S drugim mjestom bi išli na Španjolce od kojih smo izgubili polufinale na SP-u. Sigurno ćemo sada imati lakšeg protivnika, ali to ništa ne znači. Treba se odmoriti i dobro pripremiti. U prve dvije četvrtine ruka nam je drhtala i bili smo u grču, nismo htjeli pucati, ali uspjeli smo u drugom dijelu zabiti. Publika nam je vjetar u leđa te ih pozivam da dođu u što većem broju - rekao je Žuvela. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare