To je to što me zanima!

Tucak uoči Španjolske: Možda je i bolje odigrati osminu finala

Želimo pokazati da dvije utakmice u Dubrovniku i Zagrebu nismo tako odigrali samo zbog inspiracije domaće publike, već da smo kvalitetom s njima u rangu, ali i da im vratimo za finale, poručio je Vukičević
Vidi originalni članak

Pao je 'barakudama' solidan teret s leđa u ponedjeljak iza podneva. Teret prve utakmice Svjetskog prvenstva protiv Australije. Do jučer, barem za nas, uvijek neugodne. Do moćnih, preciznih, ubojitih 'barakuda'. U životinjskom odnosu snaga morski psi gospodari su oceana, ali morske su pse, kako u Australiji zovu vaterpoliste, ujele barakude.

UVJERLJIVO OTVARANJE Tucak: Dobivao sam poruke upozorenja za Australce. Nisu loši, a mi smo bili fenomenalni! SP U VATERPOLU Hrvatska - Australija 13-8, SP u Dohi. 'Barakude' izdominirale na startu velikog natjecanja

- Poraz nas je eventualno mogao baciti u dosta tešku situaciju - vrtio je potencijalan scenarij dan kasnije izbornik Ivica Tucak.

Od takvog scenarija, međutim, ostali smo udaljeni otprilike kao što su na zemljopisnoj karti Hrvatska i Australija. I dvije četvrtine na vrhunskoj razini bile su previše za Australce, koji su s konačnih pet razlike (13-8) prošli - odlično!

- Često su nam znali predstavljati problem i bili smo svjesno da bismo mogli ući u problem ako ne budemo pravi. Reagirali smo fenomenalno, kontrolirali igru i rezultat od početka do kraja.

Tu bismo pospremili spise o Australiji na dno ladice. Bilo je odlično, bilo je vrhunski, ali ni takvo izdanje sutra (17:00, HRT 2) ne garantira da će biti dovoljno za Španjolce. Vratimo li film tri tjedna unatrag, baš smo takvi bili tri četvrtine u finalu Europskog prvenstva u Zagrebu. A u onoj zadnjoj... Poptuni mrak.

- Španjolci dominiraju zadnjih sedam godina. Do njihove pojave, Hrvatska i Srbija igrale su šest polufinala uzastopno na velikim natjecanjima, a Španjolci ih igraju od 2018. godine. Ali pokazali smo da možemo s njima. Ako dobijemo, već smo u Parizu.

VELIKI VODIČ Svjetsko prvenstvo u vaterpolu, Hrvatska je prvak. Svi rezultati

Ako ne dobijemo, i dalje smo uvjereni da ćemo biti u Parizu, samo ćemo morati preko - Nantesa. Zaobilaznim putem napraviti korak i isplivati koji kilometar više. Taj korak potencijalno će se zvati Brazil ili Kina, vjerojatno Brazil. Šala mala.

- S porazom bismo igrali u osmini finala, ali bili bismo apsolutni favoriti. Čak nije nužno ni loša ta utakmica s obzirom da imamo JAR u zadnjem kolu, pa je možda i bolje čak i odigrati tu utakmicu da ne bismo bili šest dana bez prave utakmice.

Ima i rezona Tuckovo razmišljanje, no radije bismo da se ostvari prvi scenarij. I još nešto bismo sutra željeli pokazati; da možemo sa Španjolcima i izvan domovine.

- Tako je, želimo pokazati da dvije utakmice u Dubrovniku i Zagrebu nismo tako odigrali samo zbog inspiracije domaće publike, već da smo kvalitetom s njima u rangu, ali i da im vratimo za finale, kada smo u zadnjoj četvrtini stali i počeli se braniti - poručio je Ante Vukičević.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Jennifer07447 08.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju --> NU21.FUN

  • SexyLolly21 07.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju - -> NU21.FUN

Komentiraj...
Vidi sve komentare