To je to što me zanima!

Tuchel o spornom intervjuu: Ja sam se šalio, krivo su preveli...

Rekli su mi da se radi emisija o njemačkim trenerima, a ne da je intervju. Šalio sam se na njemačkom jeziku, nije prevedeno dobro. Ne možete prevoditi riječ po riječ. To je bila šala, rekao je Tuchel
Vidi originalni članak

U ovih šest mjeseci iskreno sam se pitao: jesam li trener ili sportski političar, ministar sporta? Gdje je moja uloga kao trenera u ovakvom klubu? Ponekad je posao izazovan jer na PSG utječe puno stvari koje nisu u interesu momčadi. Ja volim nogomet, a u ovom klubu ne radi se uvijek o nogometu, kazao je njemački nogometni trener Thomas Tuchel (47) u razgovoru za Sport1.

Jutro poslije dobio je otkaz u PSG-u nakon dvije i pol godine, šest mjeseci prije isteka ugovora. PSG je treći u prvenstvu s bodom zaostatka za Lilleom i Lyonom, osvojio je skupinu Lige prvaka, ali čini se kako rezultati nisu razlog razlaza, već gore izrečeno.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se feštalo na ulicama Pariza

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tuchel se nakon svega pokušao posuti pepelom.

- Nisam govorio o klupskoj politici. Sve je pogrešno prevedeno. Pogledajte intervju! Rekao sam da je PSG poseban klub, izazov i da se ništa nije promijenilo - pravdao se Tuchel nakon otkaza.

- Rekli su mi da se radi emisija o njemačkim trenerima, a ne da je intervju. Šalio sam se na njemačkom jeziku, nije prevedeno dobro. Ne možete prevoditi riječ po riječ. To je bila šala. Nisam ni dao dozvolu da se sve to objavi kao intervju - pokušao je pojasniti Tuchel.

Argentinac Mauricio Pochettino (48) trebao bi ekspresno biti imenovan njegovim nasljednikom. Već je nosio dres PSG-a od 2001. do 2003., a bez posla je od studenog 2019., kad je dobio otkaz u Tottenhamu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • skenderbeu___dinamo 24.12.2020.

    Očito je sam htio otići. Ovako mu je bilo lakše, isprovocira otkaz i otpremninu

  • palilulac 24.12.2020.

    Nije Tuchel neka sreća ali Pocchetino je još manja. Pocchetino je prosječan trener koji je prije dvije godine preko Dortmunda i Ajaxa i u jednoj rulet utakmici sa Cityjem nekako dogurao do finala CL. Ponajviše zaslugom igrača koje je držao na ledu i morao ih ubaciti zbog ozljeda. Mlitavac i luzer, sa njim će stvarno daleko dogurati. Umjesto da se riješe onog smutljivca Leonarda.

  • Hrvat u metropoli 24.12.2020.

    Nisu puno izgubili što ga nema. Došao je Pocchetino. Najbolji trener koji ih je trenirao još od Ancelottija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare