To je to što me zanima!

Tudor: 'Bili smo impresionirani i igrali na 70%, možemo bolje'

Trener Hajduka Igor Tudor na konferenciji za novinare nakon poraza od Dnjipra u Kijevu (2-1) imao je nekih razloga za zadovoljstvo iako smatra da njegovi mogu bolje
Vidi originalni članak

Trener Hajduka Igor Tudor može biti relativno zadovoljan prvom utakmicom četvrtog pretkola Europske lige protiv Dnjipra u Kijevu koju su Ukrajinci dobili 2-1. Rezultat je mogao biti puno povoljniji za Splićane jer su vodili 1-0, ali Tudor ne očajava.

- I da je ostalo 1-1 ili je završilo 2-1 za Dnjipro, mi bismo svejedno morali pobijediti u Splitu. Šteta što smo primili drugi gol, ali ovo je rezultat sasvim otvoren za uzvrat. Moramo pobijediti mislimo li uspjeti - rekao je Tudor nakon utakmice.

Hajdukov golman Lovre Kalinić bio je na velikim mukama, posebice u prvom poluvremenu. No u nastavku su "bili" također bili opasni.

- Bila je to utakmica s dosta šansi, Dnjipro je pokazao da je prava ekipa, s puno dobrih igrača. Nisu nas iznenadili. Imali su svojih šansi, ali imali smo i mi. Utakmica je bila sasvim otvorena nakon prvog poluvremena - priznao je trener Hajduka.

Nakon sijaseta propuštenih prilika Dnjipra u prvom poluvremenu, Hajduk je poveo u trećoj minuti nastavka nakon što je lijevi bok probio Tino-Sven Sušić, a potom i dočekao odbijenu loptu te je pospremio u mrežu za 1-0. No kakvu-takvu prednost Dnjipro je izborio preko Nikole Kalinića nekoliko minuta potom te Šahova u samoj završnici.

Što očekivati u uzvratu? Pitanje je to koje se mnogima u klubu vrti iznad glave.

- Dvije stvari su mi najvažnije. Prvo, imamo otvoren rezultat. Drugo, vjerujemo da možemo igrati puno bolje nego što smo igrali danas. Bili smo na 70 posto svojih mogućnosti - istaknuo je Tudor.

- Bili smo impresionirani u prvom poluvremenu, kasnije smo se sabrali. Gol na početku drugog dijela dao nam je novu snagu. Dnjipro je i dalje favorit na papiru. Dobra je momčad, ali mi se nadamo prolazu - rekao je stoper Goran Milović.

Mirkevič oduševljen Kalinićem

Utakmica u kojoj je njegova momčad od 29 udaraca prema golu i 15 u okvir zabila samo dvaput nije mogla previše zadovoljiti trenera Dnjipra Mirona Markeviča.

- Realizacija je naš najveći problem. Imao sam tri napadača u sastavu, a da smo ranije došli do golova, uvjerljivo bismo pobijedili - rekao je.

Mirkevič nije mogao izbjeći komentar na nastup Hajdukova golmana Lovre Kalinića koji je njegovim igračima zasigurno zagorčao život.

- Poslije ovakve igre zaslužuje mjesto u nacionalnoj reprezentaciji. On je heroj.

Strinić: Povlačenje je bilo međusobno

Kontakt Ivana Strinića i Antona Maglice u 68. minuti u šesnaestercu domaćina izgledao je dovoljan za penal, ali hrvatski reprezentativac smatra da povlačenje za dres nije bilo samo s njegove strane.

- Povlačili smo se međusobno. Normalno je da se ne sudi kad se obojica čupamo za dres. Razočarani smo što nismo dali golove - izjavio je Strinić.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • miki36 21.08.2014.

    0svajamo evropsku ligu!!! tooo

  • ivo-špalj 21.08.2014.

    Tudore kakva ti je to matematika!!!!!???? kod 1:1 (da je ostalo) i 0:0 vas vodi dalje!!!

  • daljinac 21.08.2014.

    točnije : 67,395 %

Komentiraj...
Vidi sve komentare