Obavijesti

Sport

Komentari 95

Tudor: 'Bili smo impresionirani i igrali na 70%, možemo bolje'

Tudor: 'Bili smo impresionirani i igrali na 70%, možemo bolje'
1

Trener Hajduka Igor Tudor na konferenciji za novinare nakon poraza od Dnjipra u Kijevu (2-1) imao je nekih razloga za zadovoljstvo iako smatra da njegovi mogu bolje

VIDEO

Trener Hajduka Igor Tudor može biti relativno zadovoljan prvom utakmicom četvrtog pretkola Europske lige protiv Dnjipra u Kijevu koju su Ukrajinci dobili 2-1. Rezultat je mogao biti puno povoljniji za Splićane jer su vodili 1-0, ali Tudor ne očajava.

- I da je ostalo 1-1 ili je završilo 2-1 za Dnjipro, mi bismo svejedno morali pobijediti u Splitu. Šteta što smo primili drugi gol, ali ovo je rezultat sasvim otvoren za uzvrat. Moramo pobijediti mislimo li uspjeti - rekao je Tudor nakon utakmice.

Hajdukov golman Lovre Kalinić bio je na velikim mukama, posebice u prvom poluvremenu. No u nastavku su "bili" također bili opasni.

- Bila je to utakmica s dosta šansi, Dnjipro je pokazao da je prava ekipa, s puno dobrih igrača. Nisu nas iznenadili. Imali su svojih šansi, ali imali smo i mi. Utakmica je bila sasvim otvorena nakon prvog poluvremena - priznao je trener Hajduka.

Nakon sijaseta propuštenih prilika Dnjipra u prvom poluvremenu, Hajduk je poveo u trećoj minuti nastavka nakon što je lijevi bok probio Tino-Sven Sušić, a potom i dočekao odbijenu loptu te je pospremio u mrežu za 1-0. No kakvu-takvu prednost Dnjipro je izborio preko Nikole Kalinića nekoliko minuta potom te Šahova u samoj završnici.

Što očekivati u uzvratu? Pitanje je to koje se mnogima u klubu vrti iznad glave.

- Dvije stvari su mi najvažnije. Prvo, imamo otvoren rezultat. Drugo, vjerujemo da možemo igrati puno bolje nego što smo igrali danas. Bili smo na 70 posto svojih mogućnosti - istaknuo je Tudor.

- Bili smo impresionirani u prvom poluvremenu, kasnije smo se sabrali. Gol na početku drugog dijela dao nam je novu snagu. Dnjipro je i dalje favorit na papiru. Dobra je momčad, ali mi se nadamo prolazu - rekao je stoper Goran Milović.

Mirkevič oduševljen Kalinićem

Utakmica u kojoj je njegova momčad od 29 udaraca prema golu i 15 u okvir zabila samo dvaput nije mogla previše zadovoljiti trenera Dnjipra Mirona Markeviča.

- Realizacija je naš najveći problem. Imao sam tri napadača u sastavu, a da smo ranije došli do golova, uvjerljivo bismo pobijedili - rekao je.

Mirkevič nije mogao izbjeći komentar na nastup Hajdukova golmana Lovre Kalinića koji je njegovim igračima zasigurno zagorčao život.

- Poslije ovakve igre zaslužuje mjesto u nacionalnoj reprezentaciji. On je heroj.

Strinić: Povlačenje je bilo međusobno

Kontakt Ivana Strinića i Antona Maglice u 68. minuti u šesnaestercu domaćina izgledao je dovoljan za penal, ali hrvatski reprezentativac smatra da povlačenje za dres nije bilo samo s njegove strane.

- Povlačili smo se međusobno. Normalno je da se ne sudi kad se obojica čupamo za dres. Razočarani smo što nismo dali golove - izjavio je Strinić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika