To je to što me zanima!

Čudo na Poljudu! Varaždin je senzacionalno srušio Hajduk

Nogometaši Varaždina stigli su do senzacionalne i jako važne pobjede u borbi za ostanak. Golovima Drožđeka 2x i Mamića porazili su Hajduk na Poljudu 3-2, a golove za Splićane zabili su Caktaš i Vušković...
Vidi originalni članak

Poljud, svibanj 2009. godine. Također, 29. kolo HNL-a, Varteks je pobijedio Hajduk 1-0 golom Matije Smrekara. Prošlo je 11 godina, Varteks je promijenio ime u Varaždin, ali to 29. kolo im je opet bilo sretno. Varaždin je senzacionalno pobijedio Hajduk 3-2 i to zabivši im tri gola u prvom poluvremenu.

POGLEDAJTE VIDEO: Senzacionalna pobjeda Varaždina u Splitu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Visokim presingom od samog početka nisu dali Splićanima lako organizaciju napada. Stajali su visoko i natjerali Hajdukove stopere da razmjenjuju dodavanja. Vidjelo se da računaju na tu ubojitu kontru preko hitrog Kolumbijca Obregona, a dočekali su je u 17. minuti. Hamza je izgubio loptu na sredini terena, Stolnik poslao to za Obregona zvanog varaždinska munja. Kolumbijac je nasamario Hajdukove braniče, dodao za Drožđeka koji je to mirno zabio za 1-0.

IGOR TUDOR: 'Bolji rezultat bismo imali da igramo kao seljačka momčad! Duša me boli, trudim se jako'

U 24. minuti smo već pomalo mogli vjerovati u čudo na Poljudu. Petar Mamić je sjajno pogodio za 2-0, a u 40. je bilo već 3-0 nakon gola Drožđeka! Bijesni Tudor skakao je ispred klupe, derao se na svoje igrače koji su bili totalno uništeni.

U drugom dijelu Hajduk je zabio u 49. minuti preko Vuškovića, a onda i u 75. preko Caktaša. Nadali su se da mogu do preokreta, a Varaždinci su još uz to padali s nogu. No hrabro srce je izdržalo i dovelo Samira Toplaka do senzacionalne pobjede. 

TOPLAK NAKON POBJEDE 'Drožđek je bio dužnik, a Obre nam je, kartaški, as na cenera!'

A ima tu i još poneka zanimljivost. Osim što im je to prva pobjeda na Poljudu nakon 2009. godine i prva pobjeda nad Hajdukom nakon 2011. godine, Varaždin je Splićanima zabio tri gola po prvi put nakon 2001. godine! Slavit će dugo u noć Varaždinci jer ovo je bila utakmica u kojoj nisu ni u ludom snu računali na tri boda koja im toliko znače u borbi za ostanak.

KOMENTAR Tudorove eskapade s momčadi! Rezultat: debakl s Varaždinom

Hajduk je s ovim porazom zakomplicirao svoju borbu za drugo mjesto, ali nadaju se i u pomoć Lokomotive koja od 21 sat igra protiv Rijeke...

Idi na 24sata

Komentari 220

  • realno ja sam upravi 17.06.2020.

    Bravo Varazdin

  • LOLNeki 17.06.2020.

    Zanimljivo kolo danas, s obzirom da navijam da Osijek bude drugi nadao sam se da bi možda Lokomotiva mogla uzeti bod Rijeci ali da Varaždin uzme sva 3 u Splitu to nisam niti pomislio. Kada sam pogledao na poluvremenu koji je rezultat 0:3 morao sam još jednom pogledati, mislio sam da sam loše vidio. Baš čudno da ih Varaždin, zadnja momčad u ligi toliko razbija na poluvremenu i to u Splitu, baš čudno.

  • miss19 16.06.2020.

    Nešto bi htio reći ali ovi dole komentari su dovoljni...

Komentiraj...
Vidi sve komentare