To je to što me zanima!

Tužan dan za nogomet: Umro je Josip Bukal, legenda Želje...

Bukal je rođen u Hrvatskoj u mjestu Okešinec, a najveći dio života proveo je u Sarajevu. Karijeru je započeo u Željezničaru, a za Jugoslaviju je zabio 10 golova...
Vidi originalni članak

Josip Bukal, jedan od istaknutijih nogometaša bivše Jugoslavije, preminuo je u Sarajevu, u 71. godini nakon duge i teške bolesti.

Bukal je rođen u Hrvatskoj u mjestu Okešinec, a najveći dio života proveo je u Sarajevu. Nogometnu karijeru započeo je u Željezničaru, a 70-ih godina prošlog stoljeća igrao je i za belgijski Standard za kojega je nastupio u šezdeset utakmica.

U povijesti Željezničara ostao je zapisan kao najbolji strijelac sa 111 golova u prvenstvenim utakmicama, a njegovi su golovi postali legendarni, zbog snažnog udarca kojima je 'bušio' suparničke mreže. 

Za reprezentaciju SFRJ odigrao je 24 utakmice i postigao deset pogadaka. Profesionalnu nogometnu karijeru završio je 1978. godine.

Bukal je, unatoč inozemnim angažmanima, ostao životno vezan za Sarajevo i Željezničar, u kojem je do posljednjih dana kada se mogao kretati radio s mladim nogometašima.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Kula49 31.08.2019.

    Legenda... Sućut obitelji...

  • Sarajlijica 02.09.2016.

    Josip Bukal je bio Hrvat, rođen u Hrvatskoj, ali je mogao da bira grad u bivšoj Jugoslaviji gdje će ga sahraniti i to u aleji velikana. U Sarajevu bi na centralnom gradskom groblju Bare lako našli mjesto u Aleji velikana za popularnog Jozu, ali je on kao svoje posljednje i vječno prebivalište izabrao seosko srpsko pravoslavno groblje Donji Miljevići, koje se nalazi u Opštini Istočno (ranije Srpsko) Sarajevo. Jozo je neponovljiv, jedan i jedini! Vječna mu slava!

  • MataPlavac 31.08.2016.

    Tužan dan za nogomet je bio kad je umro Ivan Tutina, a ćovjek umto u 71.godini (ne kazem da je to puno godina)nakon duge i teške bolesti..

Komentiraj...
Vidi sve komentare