Sport

Komentari 15

Tužan dan za nogomet: Umro je Josip Bukal, legenda Želje...

Tužan dan za nogomet: Umro je Josip Bukal, legenda Želje...

Bukal je rođen u Hrvatskoj u mjestu Okešinec, a najveći dio života proveo je u Sarajevu. Karijeru je započeo u Željezničaru, a za Jugoslaviju je zabio 10 golova...

Josip Bukal, jedan od istaknutijih nogometaša bivše Jugoslavije, preminuo je u Sarajevu, u 71. godini nakon duge i teške bolesti.

Bukal je rođen u Hrvatskoj u mjestu Okešinec, a najveći dio života proveo je u Sarajevu. Nogometnu karijeru započeo je u Željezničaru, a 70-ih godina prošlog stoljeća igrao je i za belgijski Standard za kojega je nastupio u šezdeset utakmica.

U povijesti Željezničara ostao je zapisan kao najbolji strijelac sa 111 golova u prvenstvenim utakmicama, a njegovi su golovi postali legendarni, zbog snažnog udarca kojima je 'bušio' suparničke mreže. 

Za reprezentaciju SFRJ odigrao je 24 utakmice i postigao deset pogadaka. Profesionalnu nogometnu karijeru završio je 1978. godine.

Bukal je, unatoč inozemnim angažmanima, ostao životno vezan za Sarajevo i Željezničar, u kojem je do posljednjih dana kada se mogao kretati radio s mladim nogometašima.

Najčitaniji članci