To je to što me zanima!

Turci slavljenički na 'vatrene': Burak Yılmaz srušio Slovence

Nakon Crnogoraca, minimalnim su rezultatom protiv Turaka pali i Slovenci u posljednjoj pripremnoj utakmici za Euro u Ljubljani. Na tribinama je bio i Ante Čačić
Vidi originalni članak

Turska nogometna reprezentacija i treću je, ujedno i posljednju pripremnu utakmicu pred Europsko prvenstvo i veliki sudar protiv Hrvatske zabila jedan gol. Nakon poraza kod Engleske (2-1) i minimalne domaće pobjede protiv Crne Gore (1-0), jednakim rezultatom Turci su pobijedili i Sloveniju u Ljubljani.

Bila je to izrazito borbena utakmica na obje strane u koji se nije štedjelo protivnika, bogata prilikama koju je Turska otvorila golom Buraka Yılmaza u petoj minuti. Hakan Çalhanoğlu ubacio je iz slobodnjaka, a Yılmaz je glavom poslao loptu u bliži kut.

Slovenci su najveću priliku za izjednačenje imali u 67. minuti kad je Milivoje Novaković s pet metara neometan pucao ravno u Volkana Babacana, a samo tri minute poslije Volkan Şen u još je boljoj šansi, nakon što je zaobišao Vida Belca, iskosa pogodio stativu.

Turci su u Stožicama postavili najjači sastav u formaciji 4-2-3-1 koji je u nastavku pretrpio čak šest promjena. S dvije minimalne pobjede protiv reprezentacija koje su "glumile" Hrvatsku sastav Fatiha Terima tako dočekuje "vatrene" u srazu prvog kola skupine D Eura sljedeće nedjelje, 12. lipnja na Parku prinčeva (15 sati).

  • Turska (4-2-3-1): Volkan Babacan - Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner Erkin (od 64' İsmail Köybaşı) - Ozan Tufan, Selçuk İnan (od 83' Yunus Malli) - Hakan Çalhanoğlu (od 46' Emre Mor), Oğuzhan Özyakup (od 46' Volkan Şen), Arda Turan (od 74' Nuri Şahin) - Burak Yılmaz (od 90+1' Olcay Şahan)

Statistiku utakmice i grafički prikaz najzanimljivijih akcija pogledajte na Goalu.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • 06.06.2016.

    ovi Turci oj fanatici totalni!Ta tekma iscrpi kao ŠPA i ČEŠ zajedno!Brijem da će oni krenut ebeno,treba ih pametno dočekat,bar nam je to u genima hebote,e ebeno!

  • Exterminator 06.06.2016.

    *e*o vas Burek ! Pušite mu :-)

  • nesuglasno 05.06.2016.

    Pa više od pola igrača su Bosanci u našoj repki, a Bosanci i Turci se cijene... Bit će fešta to lijepa... Navijan za Vatrene.

Komentiraj...
Vidi sve komentare