To je to što me zanima!

Turski izbornik: Laž je da nisam zvao igrače zbog ramazanskog posta. Svi znaju što je Hrvatska

Hrvatska ima neke vrlo dobre igrače. Vole dominirati i znamo što je Hrvatska sve postigla u posljednjim godinama, rekao je izbornik turske reprezentacije uoči utakmice protiv Hrvatske
Vidi originalni članak

Nakon razočaravajućeg remija protiv Walesa na Poljudu, reprezentacija Hrvatske otputovala je u Tursku gdje će u utorak u 20.45 sati odigrati drugo kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Turska je otvorila kvalifikacije pobjedom od 2-1 protiv Armenije i uz Hrvatsku ima status favorita u skupini. Izbornik Turske, Nijemac Stefan Kuntz, obratio se javnosti uoči možda i najvažnije utakmice u kvalifikacijama.

KOBNI SEMIH ŞENTÜRK Krvnik 'vatrenih' za 24sata: Hrvati, znam da ste plakali. Uh, taj mi je gol promijenio život... POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE Hrvatska gostuje na čudesnom stadionu: Vatrene čeka krokodil

- Igramo na domaćem terenu, ako se ne varam, nastupamo u Bursi nakon 11 godina. Vjerujem da ćemo svojom igrom prenijeti atmosferu na teren. Naravno, odmarali smo se jedan i pol dan nakon utakmice. Ako se danas netko ne ozlijedi na treningu, svi će biti spremni za utakmicu. Na terenu će biti najboljih 11 - rekao je Kurtz na konferenciji za medije u ponedjeljak.

Zatim se osvrnuo na protivnika. Hrvatska je osvojila medalje na posljednja dva Mundijala i Kuntz je svjestan da će Turska imati težak zadatak.

IDUĆI PROTIVNIK 'VATRENIH' Kakvi su Turci? Hrvatskoj prijete bivši hajdukovac i suigrač Broza

- Hrvatska ima neke vrlo dobre igrače. Vole dominirati i znamo što je Hrvatska sve postigla u posljednjim godinama. Svi smo gledali. Naš je protivnik jedna od najboljih momčadi na svijetu. Nismo favoriti protiv kao što smo bili protiv Armenije. Kao što uvijek kažemo, želimo se nadmetati s najboljima, tako da će sutra za nas biti dobar test.

Remi protiv Walesa nije bitan

Kaže da remi protiv Walesa ne utječe znatno na njegovo mišljenje o 'vatrenima'.

ŠTO KAŽU KLADIONICE Hrvatska nije veliki favorit u Turskoj, ali čak ni remi nije loš. Kakve su nam šanse za Euro?

- Takve stvari se događaju u nogometu. Primljen gol nakon auta u posljednoj minuti može se smatrati nesrećom. Analizirali smo protivnika, znamo Hrvatsku, tako smo se i pripremili. Utakmica s Walesom nije utjecala na našu pripremu.

Kuntz se osvrnuo i na glasine da nije pozvao neke igrače u reprezentaciju zbog ramazana...

- Poštujem mjesec ramazana. To su samo glasine, mi donosimo odluke sukladno nastupima naših igrača. To je sto posto laž. To su me pitanje pitali i nakon Armenije. To smo pitanje čuli od hrvatskih novinara danas. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • fernandes11 27.03.2023.

    hrvstska je prosjecna ekipa sa losim izbornikom, ovaj ce ga pojest i 2:0 pobjeda turske

  • loler23 27.03.2023.

    Ako treba Hrvatskoj motiv, pokaži im dalicu utakmicu 2008...

Komentiraj...
Vidi sve komentare